Ministarstvo unutrašnjih poslova posthumno nagradilo plaketom Darka Vujoševića

“Cijeneći taj čin kao izuzetnu vrijednost kojom se afirmišu ljudskost i požrtvovanost, ministar je Vujoševića predložio za to najviše priznanje u oblasti zaštite i spašavanja”, navodi se u saopštenju

Darko Vujošević (Foto: Facebook)

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) nagradilo je plaketom, najvišim priznanjem u oblasti zaštite i spašavanja, Darka Vujoševića, koji je stradao spašavajući porodicu Kumburović iz Skadarskog jezera.

MUP je donio odluku o nagradama i priznanjima pripadnicima sistema za ličnu požrtvovanost u sprovođenju zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara.

Na predlog ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića, Komisija MUP-a za dodjelu nagrada i priznanja odlučila je da za iskazanu hrabrost i požrtvovanost plaketom nagradi i Vujoševića.

“Cijeneći taj čin kao izuzetnu vrijednost kojom se afirmišu ljudskost i požrtvovanost, ministar je Vujoševića predložio za to najviše priznanje u oblasti zaštite i spašavanja”, navodi se u saopštenju, prenose “Vijesti”.

Odlukom Komisije biće dodijeljene tri plakete, dvije značke, devet zahvalnica i pet novčanih nagrada.

Nagrade će biti uručene 1. marta, na svečanosti povodom obilježavanja Dana zaštite i spašavanja.

Vujošević se utopio dok je pokušavao da spasi tročlanu porodicu koja je stradala u Skadarskom jezeru kada se prevrnuo čamac.

Nesreća se dogodila ispod manastira Vranjina, a poginuli su supružnici Jana i Ratko Kumburović i njihova ćerka Nina.

Tijela Jane i Nine su pronađena, dok se za tijelima Vujoševića i Ratka Kumburovića i dalje traga.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!