Tragedija zbog ljubomore: Bosanac u Beču upucao bivšu djevojku, pa pucao sebi u glavu

I počinilac i njegova žrtva prebačeni su u najbliže bolnice, gdje je žena podlegla povredama tokom noći s utorka na srijedu

Foto: Printscreen

Željko B, 53-godišnji Bosanac, kasno sinoć je u bečkom Midlingu ubio svoju bivšu partnerku, 48-godišnju Srbijanku Violetu J, a potom je sebi pucao u glavu.

I počinilac i njegova žrtva prebačeni su u najbliže bolnice, gdje je žena podlegla povredama tokom noći s utorka na srijedu.

Pretpostavlja se da je motiv zločina ljubomora, piše Kronen Zeitung.

Zločinu je prethodila svađa u restoranu između Željka i Violete, a po izlasku, u 21:20 sati, Željko je pucao u glavu svoje partnerke, a potom pokušao samoubistvo.

Dok je Violeta J. umrla oko dva sata kasnije u bolnici, počinilac je još bio u kritičnom stanju tokom noći. Njegove šanse za preživljavanje smatraju se malim.

“Zločinu je prethodila svađa u restoranu, koja se nastavila na ulici. Pronašli smo dvije čaure. Bosanac je ilegalno posjedovao oružje”, rekao je portparol policije Pol Ajdenberger (Paul Eidenberger), prenosi “Avaz”.

Vladala je pomalo haotična situacija dok su na ulici ležala dva tijela. U prvi mah se mislilo da ubica i dalje slobodno hoda pa je cijelo područje bilo zatvoreno. U restoranu i na ulici, kao i u drugom restoranu nasuprot mjestu zločina, bilo je mnogo svjedoka koji su ispitivani tokom noći.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!