Plav: Održana „Zimska škola voćarstva“

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Opštine Plav dogovorili su novi sastanak sa poljoprivrednicima tokom proljeća, kojem bi trebalo da prisustvuju i regionalni vlasnici hladnjača koji otkupljuju malinu, kako bi se postiglo obostrano prihavatljivo rješenje problema adekvatne cijene i otkupa

Foto: Opština Plav

„Zimska škola voćarstva“, na kojoj su registrovanim proizvođačima prezentovane savremene mjere agrotehnike u zasadima jednogodišnjih i višegodišnjih kultura, održana je u Plavu, u Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i te Opštine.

Predstavnici Ministarstva su tokom prezentacija posebnu pažnju posvetili uzgoju i proizvodnji jagodičastog – bobičastog voća, standardima kvaliteta proizvoda, kao i mogućnostima i procedurama za dobijanje sertifikata u organskoj proizvodnji.

Poljoprivrednici su iznijeli problem prošlogodišnjeg otkupa i cijene maline, saopšteno je iz Opštine Plav. Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Opštine Plav dogovorili su novi sastanak sa poljoprivrednicima tokom proljeća, kojem bi trebalo da prisustvuju i regionalni vlasnici hladnjača koji otkupljuju malinu, kako bi se postiglo obostrano prihavatljivo rješenje problema adekvatne cijene i otkupa.

“Kroz edukaciju i informisanje poljoprivrednih proizvođača stvaraju se preduslovi za razvoj manjih porodičnih održivih gazdinstava, koja bi svoje proizvode mogla da plasiraju na domaćem tržištu u saradnji sa TO Plav, NP ‘Prokletije’, kao i lokalnim ugostiteljskim objektima”, saopšteno je iz Opštine Plav.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!