Dragan Bursać: Republiko Srpska, imena ti tvoga!

Zašto se ne pokrenu ta inicijativa po saznanju da rukovodstvo RS-a, na čelu sa Dodikovim SNSD-om, jednoj firmi prodaje zemlju na kojoj je Tomašica, najveća masovna grobnica u Evropi nakon Drugog svjetskog rata? Ili, zašto se ne zapitati o ideji imena entiteta pod kojim je počinjen genocid, recimo, kada po Banjaluci udaraju strojev korak Crvene beretke pod punom ratnom spremom? Zašto ne osporiti naziv Republike Srpske kada se vidi da je taj entitet klasična diktatura, u kojoj se na dnevnoj bazi hapse neistomišljenici?

Foto: Printscreen/Al Jazeera

Hoćete jedan vic?

SDA i SNSD na zajedničkom sastanku dogovorili nastavak pljačke po svojim nacionalnim torovima, a narodu bacili kost da se glođe u vezi sa imenom RS-a.

KOŠĆURAGA NARODU

E, pa, nije vic! Upravo se dogodilo! Zapravo, događa se po n-ti put. Jer, kada SDA i SNSD izađu na dogovoreni i unaprijed pripremljeni megdan, tu narod mora da strada. Nije to bitka od sinoć, to je borba od gotovo četvrt vijeka, uvijek sa istim akterima, uvijek ista, sa istim pravilima i, što je najžalosnije, sa istim rezultatima.

Predstava ide ovako: sastanu se glavari SDA i SNSD-a, onda se u duhu “dobrog dijaloga” promoviše ideja o nekakvom spuštanju lopte, potom se zajedno organizuje tim koji će nastupati u Savjetu ministara i ostaje onaj finiš u kojem su majstori ove igre nenadmašni, a to je bacanje košćurage zajapurenom narodu i ubiranje dodatnih nacionalističkih poena, dok se pokrivaju rupe u grubim radovima ovih interesnih organizacija.

Pa se tako čekalo manje od jednog dana, a SDA je pokrenula pravnu proceduru u vezi sa osporavanjem imena Republike Srpske.

Zašto se ne pokrenu ta inicijativa po saznanju da rukovodstvo RS-a, na čelu sa Dodikovim SNSD-om, jednoj firmi prodaje zemlju na kojoj je Tomašica, najveća masovna grobnica u Evropi nakon Drugog svjetskog rata?

Ili, zašto se ne zapitati o ideji imena entiteta pod kojim je počinjen genocid, recimo, kada po Banjaluci udaraju strojev korak Crvene beretke pod punom ratnom spremom? Zašto ne osporiti naziv Republike Srpske kada se vidi da je taj entitet klasična diktatura, u kojoj se na dnevnoj bazi hapse neistomišljenici?

NE GLEDAJ OVAMO!

Đavo će ga znati zašto SDA, baš nakon sastanka sa čelnicima SNSD-a, pokreće pitanje imena entiteta Republika Srpska. Ili nije đavo nego zbir prostih fakata pod jednom kapom na kojoj piše “dođem ti, dođeš mi”.

Treba nekako ljude odvratiti od Trga Krajine u Banjaluci, na kojem gospodare specijalci kao u Pinočeovom režimu, a članovi grupe “Pravda za Davida” žive život nalik onome u Varšavskom getu u Hitlerovom Rajhu.

Kompletan tekst Dragana Bursaća objavljen na Al Jazeeri pročitajte OVDJE.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!