Albanski predsjednik u posjeti Crnoj Gori: Manjine su najpouzdaniji most saradnje

Đukanović je ranije danas dočekao Metu uz najviše državne počasti. Crnogorski predsjednik je, nakon susreta s albanskim kolegom, rekao da su tokom razgovora posebnu pažju posvetili daljoj saradnji dvije zemlje

Foto: Predsjednik.me

Crnogorska manjina u Albaniji i albanska u Crnoj Gori najpouzdaniji su most međudržavne saradnje dvije zemlje, ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je danas u Podgorici primio albanskog kolegu Iljira Metu, koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Đukanović je ranije danas dočekao Metu uz najviše državne počasti. Crnogorski predsjednik je, nakon susreta s albanskim kolegom, rekao da su tokom razgovora posebnu pažju posvetili daljoj saradnji dvije zemlje, prenosi rtcg.me.

Dvojica predsjednika su se, kako je saopštio Đukanović, saglasili da epilog dijaloga između Beograda i Prištine mora rezultirati rješenjem koje neće ugroziti stabilnost našeg regiona.

“Naše je uvjerenje da će Makedonija iskoristiti svoju šansu. Imali smo dio pažnje prema pitanjima oko BiH. Govorili smo o unapređenju manjinskih prava dvije zemlje, to su pitanja koja se nikad ne završavaju”, rekao je Đukanović.

On je rekao da će nastaviti s utvrđivanjem granica dvije zemlje, a bilo je razgovora i o tome kako unaprijediti ekonomsku saradnju.

Ocjenjujući da su odnosi Crne Gore i Albanije “za primjer”, Meta je rekao da je s Đukanovićem razgovarao o važnim projektima dvije zemlje.

Jedna od tema, kako je rekao, bila je dalja integracija Albanaca u Crnoj Gori, uz ocjenu da su Albanci u Crnoj Gori doprinijeli jačanju mira, sigurnosti, stabilnosti.

“Trebalo bi unaprijeđivati prava Albanaca i više ih uključivati na lokalnom i državnom nivou. U Albaniji ćemo nastaviti da se angažujemo još više i afirmišemo prava Crnogoraca”, rekao je Meta, čestitajuči napredak Crne Gore ka EU.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!