Užas u Hrvatskoj: Ubio sestru, sestrića i sestrinu svekrvu pa se objesio (VIDEO)

Prema riječima susjeda, nakon stravičnog zločina ubica je sjeo u obližnji kafić i popio kafu. Poslije toga nazvao je jednu komšinicu, rekao joj što je učinio i dao se u bijeg prema sukošanskom polju. “Ubio sam ih, zovi policiju, napravio sam sranje”, rekao je komšiji

Foto: Printscreen

Zadarska policija potvrdila je da se u Sukošanu jutros dogodilo trostruko ubistvo u porodičnoj kući, nakon čega je pronađeno još jedno tijelo – tijelo ubice koji je počinio samoubistvo. 

Policija je oko 12:56 sati primila dojavu da je pronađeno mrtvo tijelo u Ulici Mladena Veleslavića u Sukošanu, a po izlasku na mjesto događaja zatečena su tri mrtva tijela, dvije žene, rođene 1937. i 1954, i jednog muškarca, rođenog 1981.

Nešto prije 15 sati u šumi iznad Sukošana pronađeno je i mrtvo tijelo muškarca rođenog 1957. koji je počinio ubistva.

DRUGI SESTRIĆ NIJE BIO KUĆI

Trostruko ubistvo počinio je 63-godišnji Čedomir Keran, javljaju lokalni mediji.

Prema prvim informacijama, on je jutros oko sedam sati prvo tupim predmetom zatukao svoju 64-godišnju sestru Danicu, a potom se okomio na 37-godišnjeg sesrića kojeg je takođe ubio. Na kraju je ubio i 80-godišnju svekrvu svoje sestre.

Mediji pišu kako je tijela gotovo potpuno izmasakrirao. U porodičnoj kući u kojoj su živjele žrtve, prema pisanju lokalnih medija, živio je i mlađi sin ubicine sestre, ali on je danas bio sa djevojkom, pa se u trenutku ubistva nije nalazio u kući.

Prema riječima susjeda, nakon stravičnog zločina ubica je sjeo u obližnji kafić i popio kafu. Poslije toga nazvao je jednu komšinicu, rekao joj što je učinio i dao se u bijeg prema sukošanskom polju. “Ubio sam ih, zovi policiju, napravio sam sranje”, rekao je komšiji.

Tamo je oko 15 sati slučajni prolaznik koji je šetao psa pronašao njegovo tijelo. Objesio se.

SUSJEDI U ŠOKU: “BILI SU DOBRA I MIRNA PORODICA”

Vidno potreseni susjedi kažu da je, uprkos manjim razmiricama, porodica bila mirna i da ne znaju šta je 63-godišnjaka moglo nagnati na ovaj mučan čin.

“Izgledao je dobro, nije djelovao poremećeno, a kako je došlo do toga… Pa ja još sebi ne mogu doći”, rekao je jedan od susjeda za Antenu Zadar, prenosi Index.hr.

“U šoku smo svi. Ne znam šta bih vam rekla. Iako nije razgovarao sa sestrom, bili su dobra i mirna porodica”, kaže jedna komšinica.

“U obližnjem restoranu Čedomir je popio uobičajenu jutarnju kafu. Ništa nije upućivalo na ono što se nakon toga dogodilo. Imali su u porodici nekih imovinsko-pravnih problema, ali Čedomir nije bio agresivan čovjek. Bio je miran i pristojan. Niko nije mogao ni pomisliti da će ovako puknuti i napraviti što je napravio”, pričaju za Zadarski mještani Sukošana.

MOTIV SVAĐA OKO IMOVINE?

Zadarski piše kako je Čedomir nekoliko mjeseci bio u penziji kao bivši radnik Konstruktora. Živio je u porodičnoj dvojnoj kući koju je dijelio s porodicom svoje sestre. Između njih je prije nekoliko godina došlo do nesuglasica, Čedomir je potraživao pravo na dio kuće svoje sestre u kojoj je 18 godina živjela s porodicom, ali ona to njegovo pravo nije htjela priznati. Zbog toga su vođeni dugotrajni sudski postupci, a kulminacija se dogodila prošlog ljeta kad je porodici Čedomirove sestre zadarska Elektra isključila struju.

Zadarska Elektra je, po nalogu Čedomira kao upisanog vlasnika dijela kuće gdje se nalazi elektro brojilo, 12. jula isključila struju kompletnom objektu, čime je u mraku ostavila četvoročlanu porodicu, uključujući i 80-godišnju teško bolesnu baku koja je nedavno imala operaciju na srcu.

Odmah idući dan, 60-godišnja žena je podigla tužbu zbog ometanja posjeda isključenjem električne energije u porodičnom domu, u zgradi čiji je ona dugogodišnji suvlasnik. Tražila je tada od suda da donese privremenu mjeru radi sprječavanja nasilja i nastanka nenadoknadive štete i zaštite zdravlja kojom će joj se omogućiti privremeno nesmetano suvlasništvo nekretnine u kojoj živi, a koja uključuje i posjed priključka na električnu energiju. 

Ali, sudija je obavio uviđaj na licu mjesta u Sukošanu i utvrdio kako porodica tamo živi zadnjih 18 godina i kako nema drugog doma te gotovo mjesec dana kasnije, 21. oktobra, donio rješenje kojim se odbija zahtjev da se struja privremeno priključi. Tako je porodica Čedomirove sestre živjela više od četiri mjeseca bez električne energije.

Source: U Sukošanu ubio sestru, njezinog sina i svekrvu by indexpromocija

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!