TIKA pomaže Gusinje: Služba zaštite i spasavanja dobila opremu vrijednu 40.000 eura

Koordinator Resolugulari je obećao da će TIKA obezbijediti i obuku za dva vatrogasca spasioca iz Gusinja u Turskoj ili regionu, kako bi što bolje savladali izazove koji ih mogu očekivati u svakodnevnom poslu. Obećao je da će TIKA pomoći u nabavci staklenika za poljoprviredne proizvođače

Foto: Opština Gusinje

Službi zaštite i spasavanja u Gusinju uručena je oprema za 11 vatrogasaca sa svim neophodnim materijalima i dodatnom opremom, vrijedna 40.000 eura.

Foto: Opština Gusinje

Donaciju je obezbijedila Turska međunarodna agencija TIKA, a uručio je koordinator Enver Resolugulari.

Foto: Opština Gusinje

Kako je saopšteno na sajtu Opštine Gusinje, Resolugulari je podjsetio da to nije prvi projekat koji će ta organizacija obezbijediti opštini Gusinje.

Foto: Opština Gusinje

Saradnja sa sa agencijom TIKA započela je prošle godine, kada su predsjednica Opštine Anela Čekić i potpredsjednik mr Huso Brdakić posjetili sjedište TIKE za Crnu Goru u Podgorici, kada su dogovorene donacije za Gusinje, od kojih i oprema za Službu zaštite i spasavanja. Koordinator Resolugulari je obećao da će TIKA obezbijediti i obuku za dva vatrogasca spasioca iz Gusinja u Turskoj ili regionu, kako bi što bolje savladali izazove koji ih mogu očekivati u svakodnevnom poslu. Obećao je da će TIKA pomoći u nabavci staklenika za poljoprviredne proizvođače.

Foto: Opština Gusinje

Primopredaji opreme prisustvovali su, pored Čekić i Brdakić, i predsjednik Skupštine Dženadin Radončić i direktori i sekretari službi i organa lokalne samouprave.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!