Ko je lažni Daniel Milić: Poslao Roganovića i Vilotijevića do pasaža gdje ih je čekao ubica, a on ostao “da plati”

Dok je Daniel plaćao, Roganović i Vilotijević su prešli ulicu Bakerštrase i uputili su ka pasažu. Sa strane, u zasjedi, sve vrijeme je vrebao ubica u tridesetim godinama, obučen u crnu jaknu sa kapuljačom na glavi i rukavicama. On je potom zapucao nekoliko puta u njih i kada su se Roganović i Vilotijević srušili na zemlju, otišao sa lica mjesta. Svedoci kažu da je Daniel čitavu scenu posmatrao sa bezbjedne udaljenosti i da je vidio ubicu

Foto: Printscreen

Treći muškarac, koji je bio u društvu Vladimira Roganovića i Stefana Vilotijevića neposredno prije nego što su upucani ispred restorana u Beču, kod sebe je imao hrvatski falsifikovani pasoš na ime Daniel Milić. On se od petka nalazi u zatvoru u Beču.

Prema izjavi njegovog zastupnika, poznatog advokata Hajke Sporna, takozvani Daniel je negirao da ima bilo kakve veze sa ubistvom i ranjavanjem.

Zašto je sumnja pala na njega ni on sam ne umije da objasni – rekao je njegov advokat, prenosi portal Tiroler Tagescajtung.

S druge strane, njegov pravi identitet je i dalje nepoznanica, ali prema pisanju tamošnjih medija, pretpostavlja se da se radi o državljaninu Srbije.

Na osnovu iskaza svedoka i radnika restorana u kojem je trojka ručala, austrijski portal Hojte napravio je rekonstrukciju pucnjave, a tok događaja tog dana ukazuje da bi upravo ovaj “tajanstveni” muškarac mogao da bude jedan od saučesnika likvidatora, jer je Roganovića i Vilotijevića poslao u zasjedu.

RAZGOVORO O SPORTU, POLITICI…

Roganović i Vilotijević, ispostaviće se kasnije žrtve nepoznatog likvidatora, došli su u restoran “Figlmuler” na ručak. Njih trojica, ispričali su zaposleni, najprije su stajali neko vrijeme kod ulaznih vrata, čekajući na slobodan sto. Nakon kraćeg čekanja, smješteni su za sto na spratu sa pogledom na grad.

Kako su radnici i gosti ispričali, trojka je pričala na srpskom ili hrvatskom jeziku oko 20 minuta. Razgovarali su o aktuelnim temama u sportu i politici, a u jednom trenutku Roganović i Vilotijević ispričali su da im trebaju avionske karte.

Treći muškarac Daniel ponudio je da im pomogne tako što će preko svog mobilnog telefona pretraživati agenciju. Nedugo zatim, on ih šalje u turističku agenciju na Štefansplacu i objašnjava im kako da odu do tamo.

OSTAO DA PLATI

Roganović i Vilotijević su, nakon razgovora, krenuli putem koji im je Daniel objasnio, a on je ostao da plati obrok i limunadu koju je popio.

Vilotijevićeva majka fotografijom demantovala pojedine medije da je Stefan ubijen (Foto: Instagram) 

Dok je on plaćao, Roganović i Vilotijević su prešli ulicu Bakerštrase i uputili su ka pasažu. Sa strane, u zasjedi, sve vrijeme je vrebao ubica u tridesetim godinama, obučen u crnu jaknu sa kapuljačom na glavi i rukavicama. On je potom zapucao nekoliko puta u njih i kada su se Roganović i Vilotijević srušili na zemlju, otišao sa lica mjesta, prenosi “Blic”.

DANIEL POSMATRAO UBISTVO, PA PRUŽAO PRVU POMOĆ

Svedoci kažu da je Daniel čitavu scenu posmatrao sa bezbjedne udaljenosti i da je vidio ubicu. Kada je likvidator otišao, konačno je izašao ispred restorana i prišao Roganoviću i Vilotijeviću koji su ležali na zemlji.

Najprije je Roganovića okrenuo na bok, ali je tada vidio da nije svjestan. Potom je otišao do Vilotijevića koji je imao ranu na glavi.

“Drži oči otvorene, drži se, brate”, navodno je Daniel govorio Vilotijeviću.

Ubrzo je na lice mesta stigla policija koja je privela Daniela. U svom iskazu policiji iznio je veliki broj kontradiktornih činjenica. Jedna od njih je bila i da nije poznavao ubijenog i ranjenog, što je inspektorima kriminalističke policije bilo sumnjivo.

Na pitanje zbog čega im se onda obraćao sa “brate”, Daniel je kazao da je takva forma govora specifična za balkansko govorno područje.

Navodno, on je na saslušanju kazao i da su ga Roganović i Vilotijević pozvali da se nađu u centru Beča, ali su listinzi pokazali da je taj sastanak organizovao upravo on.

DANIEL UHAPŠEN, POLICAJCI ČUVAJU VILOTIJEVIĆA

Usljed mnogo nelogičnosti, Daniel je zadržan u pritvoru u kom se nalazi i danas, zbog mogućnosti da je umiješan u zločin i da je upravo on poslao Roganovića i Vilotijevića putem na kojem ih je čekao ubica.

U međuvremenu, policajci su ustanovili da je za Stefanom Vilotijevićem raspisana Interpolova potjernica zbog čega je, čim mu se zdravstveno stanje stabilizovalo, uhapšen.

Ispred njegove bolničke sobe su policajci, a prema nepotvrđenim informacijama, trebalo bi da bude isporučen Srbiji koja ga traži.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!