Niko nije znao: Džordž Buš stariji duže od deset godina tajno finansirao filipinskog dječaka (VIDEO)

Dragi Timoti (Thimoty), želio bih da se dopisujem s tobom. Star sam čovjek, imam 77 godina, ali volim djecu i, iako se nismo sreli, već i tebe volim. Živim u Teksasu i pisaću ti povremeno. Puno sreće, napisao je Buš u prvom pismu 2002. godine

Foto: Printscreen

Dobrotvorna organizacija otkrila je da je bivši američki predsjednik Džordž Buš (George H. W. Bush) više od deset godina tajno finansirao filipinskog dječaka, prenio je CNN.

Buš je u dopisivanju s dječakom, koji je imao sedam godina kad je počeo da se brine za njega i finansira njegovo školovanje i obroke, koristio pseudonim Džordž Volker (George Walker) da ne bi doveo život dječaka u opasnost.

“Dragi Timoti (Thimoty), želio bih da se dopisujem s tobom. Star sam čovjek, imam 77 godina, ali volim djecu i, iako se nismo sreli, već i tebe volim. Živim u Teksasu i pisaću ti povremeno. Puno sreće”, napisao je Buš u prvom pismu 2002. godine, prenosi “Avaz”.

Dječak je za pravi identitet čovjeka koji je brinuo o njemu saznao kad je imao 17 godina i bio je šokiran, naveli su iz organizacije “Compassion International”. 

Buš je preminuo u dobi od 94 godine i tada je otkriveno da ni njegova porodica nije znala za taj angažman oko dječaka.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH