Teška saobraćajna nesreća kod Nevesinja: Poginuli Beranka i Novosađanin, petoro teže povrijeđeno, putnici imali promrzline

Autobus se prevrnuo na dionici puta kod mjesta Vrtič, tridesetak kilometara od Nevesinja, uz rijeku Zalomku

Foto: Printscreen

Dvije osobe poginule su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko osam časova na putu Nevesinje-Gacko, kada se prevrnuo autobus “Globtura”.

Direktor Doma zdravlja Nevesinje Žarko Tamindžija rekao je za Srnu da su poginuli Igor Kuzman (48) iz Novog Sada i Ljiljana Boričić (66) iz Berana, dok je 18 putnika povrijeđeno, od kojih petoro teže.

Tri osobe su hospitalizovane u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, a jedna od njih je u životnoj opasnosti, izjavila je Srni portparolka te zdravstvene ustanove, Adrijana Pandža.

Ona je navela da je povrede opasne po život zadobio muškarac čiji su inicijali M. R. (40), i da je hospitalizovan na odjeljenju za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

“Žena čiji su inicijali LJ. M. (66) hospitalizovana je na Klinici za ortopediju. Ona je zadobila teške povrede koje trenutno nisu opasne po život”, rekla je Pandža.

Prema njenim riječima, žena čiji su inicijali M. Č. (44) hospitalizovana je u Centru urgentne medicine i po prvim procjenama ljekara nije riječ o teškim tjelesnim povredama.

“Jedanaest osoba sa lakšim povredama je nakon zbrinjavanja pušteno kući”, rekao je on, prenosi RTRS.

Što se tiče povreda, kaže Tamindžija, najviše su u pitanju lomovi, dok putnici imaju i promrzline.

Autobus se prevrnuo na dionici puta kod mjesta Vrtič, tridesetak kilometara od Nevesinja, uz rijeku Zalomku.

U autobusu, koji se kretao iz pravca Beograda, pa preko Nevesinja trebalo da nastavi dalje ka Mostaru, bilo je dvadesetak putnika.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!