Uhapšena tri Rožajca: Krijumčarili migrante iz Somalije?

Organizovana kriminalne grupa koja je, kako se sumnja, djelovala na teritoriji Crne Gore, a koju je činilo pet članova, radi sticanja imovinske koristi vršila je prihvat, prevoz, privremeni smještaj i ilegalno prevođenje lica preko državne granice u Republiku Srbiju, koristeći se alternativnim putnim pravcima i planinskim stazama, te predaju krijumčarenih lica članovima kriminalne organizacije na teritoriji Srbije. Sumnja se da je na ovaj način izvršeno krijumčarenje 19 lica, saopšteno je iz Uprave policije

Ilustracija (Foto: Fokuspress.com)

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, danas su uhapšeni Rožajci S. Dž. (38), E. R. (32) i F. Dž. (33).

Rožajci su uhapšeni u okviru međunarodne akcije “Aurora”, a iz Uprave policije je saopšteno da se traga za još dvije osobe.

“U periodu od jula 2018. godine službenici kriminalističke policije su, vodeći istragu u saradnji sa službenicima MUP-a Republike Srbije – Stalne udarne grupe za suzbijanje krijumčarenja ljudi, identifikovali dvije organizovane kriminalne grupe koje su djelovale na teritoriji Crne Gore i Srbije. Sumnja se da su ove grupe formirane u cilju vršenja krijumčarenja stranih državljana porijeklom iz Somalije na ruti Crna Gora – Srbija, sa krajnjim ciljem njihovog ulaska u zemlje Zapadne Evrope, Austriju i Njemačku. Organizovana kriminalne grupa koja je, kako se sumnja, djelovala na teritoriji Crne Gore, a koju je činilo pet članova, radi sticanja imovinske koristi vršila je prihvat, prevoz, privremeni smještaj i ilegalno prevođenje lica preko državne granice u Republiku Srbiju, koristeći se alternativnim putnim pravcima i planinskim stazama, te predaju krijumčarenih lica članovima kriminalne organizacije na teritoriji Srbije. Sumnja se da je na ovaj način izvršeno krijumčarenje 19 lica”, saopšteno je iz Uprave policije.

U zajedničkoj koordinisanoj akciji, i na teritoriji Srbije su, dodaje se u saopštenju, uhapšene tri osobe.

Osumnjičeni će danas, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u Specijalno državno tužilaštvo.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!