Čovjek za primjer: Slavoljubu Gvozdenoviću je bomba raznijela šaku, ali ga to nije spriječilo da stvara djela za divljenje (VIDEO)

Završio je osnovnu, pa srednju školu, upisao Višu mašinsku u Novom Sadu, ali je napustio zbog smrti oca. Nastavio je da širi gazdinstvo, kupio razne mašine, a 2006. počeo gradnju kuće u Kušodolu. Tada mu se događa mnogo veća nesreća – umire mu brat i 36. godini.

Slavoljub Baćo Gvozdenović izgubio je desnu šaku kada je kao učenik šestog razreda sa bratom od strica 1980. godine pronašao i aktivirao bombu iz Drugog svjetskog rata.  Brat je pretrpio manje povrede, a Bajo je morao da počne da uči da sve radi lijevom rukom…

Tada je živio u selu Vijenac, udaljenom 20-ak kilometara od Pljevalja.

„Svi su me prihvatili, nisam imao od djece maltretiranja. Uvijek su imali razumijevanje“, kazao je on u emisliji „Zapis“ Televizije Crne Gore.

Završio je osnovnu, pa srednju školu, upisao Višu mašinsku u Novom Sadu, ali je napustio zbog smrti oca. Nastavio je da širi gazdinstvo, kupio razne mašine, a 2006. počeo gradnju kuće u Kušodolu.

Tada mu se događa mnogo veća nesreća – umire mu brat i 36. godini.  Odlučio je da proda sve što ima i sa majkom se preseli.

I stvara djela za divljenje od drveta, pomaže drugima…

Pogledajte kompletnu emisiju:

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!