Ministar Purišić pozvao iseljenike u Njujorku da investiraju u Crnu Goru

Purišić je iskoristio priliku da predstavi vladine projekte koji se odnose na poboljšanje uslova života na sjeveru Crne Gore, posebno se osvrćući na one koji se odnose na Plav i Gusinje

Foto: Facebook/Euro Gusinje NY

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić pozvao je crnogorske građane i iseljenike iz Sjedinjenih Američkih Država da investiraju u zavičaj kroz različite biznis projekte, stvarajući pretpostavke za otvaranje novih radnih mjesta i jačanje ekonomskih aktivnosti.

On je, na poziv humanitarnog Udruženja „Euro Gusinje“ iz Njujorka, boravio u posjeti dijaspori porijeklom iz Crne Gore, uglavnom iz Plava i Gusinja, koja je sedmi put po redu organizovala manifestaciju „Veče dijaspore“.

Čestitajući jubilej tom Udruženju, koje ove godine obilježava deceniju od osnivanja, Purišić je iskoristio priliku da predstavi vladine projekte koji se odnose na poboljšanje uslova života na sjeveru Crne Gore, posebno se osvrćući na one koji se odnose na Plav i Gusinje.

Naglasio je važnost kapitalnog projekta, izgradnju autoputa, koji će bolje povezati sjever sa jugom i centralnim dijelom države.

Foto: Facebook/Ministarstvo rada i socijalnog staranja

„Naredne godine će početi rekonstrukcija dionice puta Dinoša-Zatrijebač dolinom Cijevene, koja je završna dionica, za ovaj kraj veoma važnog putnog pravca Podgorica-Gusinje. Tender za izbor izvođača radova je već raspisan. Takođe, namjera je da se započne i sa izgradnjom puta Plav- Bogićevica, kao dionice budućeg regionalnog puta Plav- Dečane“, kazao je Purišić.

Zahvalio se članovima Udruženja na ogromnom doprinosu, socijalnoj brizi i humanom radu, saopštilo je Munistarstvo rada i socijalnog staranja.

„Vaša pomoć kroz različite humanitarne akcije, kao što su rješavanje elementarnih socijalnih potreba, izgradnja porodičnih domova, pružanje pomoći za liječenje su za svaku pohvalu i čine naše odnose još snažnijim“,dodao je Purišić.

Foto: Facebook/Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Dodao je da očekuje da će uzajamno dobra saradnja biti nastavljena i u budućem periodu.

Purišić je tokom boravka u SAD-u prisustvovao i godišnjoj skupštini Bošnjačko-Američke Nacionalne Asocijacije (BANA) koja se takođe bavi humanitarnim radom.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!