Petnjica: Nastavnik ošamario učenika koji ima tumor u glavi?

Dječaka je, poslije optužbi drugih učenika da je polomio bravu na vratima učionice, na školskom igralištu sustigao i ošamario nastavnik fizike i hemije Refik Fiko Škrijelj. Slučaj je dospio do Ministarstva prosvjete, ali i policije, gdje je dječak poslije incidenta, u prisustvu oca Huzeira Mehovića, podnio prijavu protiv nastavnika, pišu “Večernje novosti”

Foto: “Večernje novosti”

Dječaka A. M. (14), učenika devetog razreda OŠ “Savin Bor” u istoimenom mjestu u opštini Petnjica, udario je nastavnik Refik Fiko Škrijelj, pišu “Večernje novosti”.

A. M, piše taj list, ima tumor.

“Njega je, poslije optužbi drugih učenika da je polomio bravu na vratima učionice, na školskom igralištu sustigao i ošamario nastavnik fizike i hemije Refik Fiko Škrijelj. Slučaj je dospio do Ministarstva prosvjete, ali i policije, gdje je dječak poslije incidenta, u prisustvu oca Huzeira Mehovića, podnio prijavu protiv nastavnika”, piše taj list.

Otac djeteta kazao je za “Večernje novosti” da je još u šoku poslije, kako je rekao, nečovječnog postupka nastavnika Škrijelja, jer je dobro znao da je riječ o bolesnom djetetu, za koga svaki jači dodir u predjelu glave može biti fatalan.

“Nažalost, dijete ima tumor u glavi. Liječen je u Beogradu, a koliko je udarac bio snažan vidi se i po snimku napravljenom nekoliko sati od šamaranja, na kom se uočava crvenilo na licu”, ispričao je za “Novosti”, otac mališana.

“Mogu da shvatim sve, ali odsustvo kajanja kod takvog pedagoga je nešto što me je užasnulo. Zamislite, kada je došao na pomirenje u našu kuću sa ocem Mujom, koji je izuzetno častan čovjek, nije želio da se izvini! Pitao sam ga kako ga nije bilo stid da udari bolesno dijete. Njegov odgovor je bio da nije znao za to, a moj sin je nedavno, mjesec dana, bio na bolničkom liječenju u Podgorici. Eto, on mu je predavač, a ‘nije znao’. Nadležni neka kažu šta imaju, obavijestio sam ih o svemu”.

Iz Ministarstva prosvjete i Uprave policije u ponedjeljak, do zaključenja tog izdanja, “Novosti” nisu dobile odgovore na pitanja šta će preduzeti protiv nastavnika.

Pozivu se odazvao direktor OŠ “Savin Bor”, Aljko Rastoder.

“Poslije prijave roditelja, protiv nastavnika Škrijelja poveden je disciplinski postupak u skladu sa kolektivnim ugovorom. Postupak je u toku”, kazao je Rastoder, koji je na pitanje da li Škrijelj i dalje predaje učenicima odgovorio sa – naravno.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!