Haški sud: Telefonski razgovori generala Ratka Mladića biće nadzirani sljedećih 30 dana

Nalogom sekretara Olufemi Eliasa, upravi pritvora u Sheveningenu nalaže se da preslušaju telefonske razgovore koje je Mladić vodio u proteklih sedam dana, uključujući i uključenje u program beogradske televizije

Foto: Printscreen/Al Jazeera

Nalogom sekretara Olufemi Eliasa, upravi pritvora u Sheveningenu nalaže se da preslušaju telefonske razgovore koje je Mladić vodio u proteklih sedam dana, uključujući i uključenje u program beogradske televizije.

Pored slušanja Mladićevih razgovora, sekretar Elias je naredio i da budu sačinjeni pisani sažeci tih razgovora.

To je, po sudskom sekretaru, neophodno radi održavanja sigurnosti i reda u pritvoru, a u interesu je sprovođenja pravde, piše Al Jazeera.

Nalog za nadziranje Mladićevih telefonskih razgovora ne odnosi se na privilegovanu komunikaciju sa njegovim advokatima.

Sekretar Elias navodi da je obaviješten da je Mladić “direktno učestvovao u televizijskoj emisiji (talk show) tako što je, koristeći neprivilegovanu telefonsku liniju u pritvoru, telefonirao svom sinu koji je učestvovao u emisiji i koji ga je pozvao da govori u njoj”.

Sudski sekretar ističe da za to nije dao odobrenje generalu Mladiću i da je pritvorenik time narušio pravila pritvora.

Mladić se obratio gostima u emisiji presuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju i ruskom državljaninu Pavelu Dorohinu, nakon što ga je telefonskim putem pozvao njegov sin Darko, koji je takođe gostovao u toj emisiji.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!