“Avaz” u domu Ismailovskih, čijeg je sinčića ljetos otela Merhunisa Dedić: Ništa više nije isto, svaki dan nosi novi strah

U prvi mah nisam bila ni svjesna šta mi se dogodilo. Bilo je to odmah nakon porođaja. Sada se bojim. U mom životu više ništa nije isto. Trudim se da živim normalno, ali sve se promijenilo od tog dana. Uznemirim se svaki put kad pomislim na to što smo proživjeli. Sjećanja bude stare strahove, kaže Lejla, držeći čvrsto svog sinčića

Merhunisa Dedić (Foto: Facebook)

U dom supružnika Lejle i Kenana Ismailovskog, čijeg je sinčića ljetos otela Merhunisa Dedić, ponovo se uvukao strah. Njena fotografija ispred zgrade suda, koja je objavljena u medijima, i suđenje koje je održano iza zatvorenih vrata, ponovo su probudili nesigurnost i strepnju kod ovih mladih roditelja.

“Ukoliko Merhunisa ne bude adekvatno kažnjena, tužićemo kliniku Jezero, jer je nedopustivo da sva odgovornost padne na otmičarku”, bili su odlučni Ismailovski.

RAZLIČITE EMOCIJE

Majka Lejla je prvi put u javnosti sa svojom bebom. Sjećanje na jezivi događaj od jula kada je Merhunisa odnijela dječačića iz stana u Hadžićima probudilo je različite emocije kod Lejle. Od smijeha što danas grli i ljubi svog sinčića živog i zdravog, do suza kada se sjeti momenta da su Merhunisini roditelji došli da joj se izvinjavaju.

“Merhunisu ne poznajem, ali znam da dolazi iz fine i čestite porodice. Najteže mi je palo kada sam ugledala njenog oca i majku na vratima stana. Majka joj je bila šokirana. Bilo je bolno gledati te ljude”, priča za “Avaz” plačući Lejla.

Od dana otmice bebe njen život više nije isti. Nerado priznaje da svaki dan nosi novi strah, a naveče, kada legne, prate je noćne more.

“U prvi mah nisam bila ni svjesna šta mi se dogodilo. Bilo je to odmah nakon porođaja. Sada se bojim. U mom životu više ništa nije isto. Trudim se da živim normalno, ali sve se promijenilo od tog dana. Uznemirim se svaki put kad pomislim na to što smo proživjeli. Sjećanja bude stare strahove”, govori Lejla, držeći čvrsto svog sinčića.

LAŽNA TRUDNOĆA

Nakon četiri mjeseca, kako je rekla “Avazu”, još su mnoga pitanja ostala bez odgovora. Nije joj jasno kako je Merhunisin suprug mogao da ne zna da mu žena nije trudna, odnosno kako je povjerovao u njenu lažnu trudnoću.

“Nelogično je da porodica Merhunisinog supruga nije znala za to. Ali, sad je gotovo, bilo je šta je bilo. Bebu smo pronašli zahvaljujući jednoj bračnom paru s Ilidže koji ima djevojčicu. Imali su sreće pa su bili spašeni pakla koji smo mi prošli. Merhunisa je planirala da otme i njihovo dijete, ali nije uspjela. Predstavila se kao socijalna radnica, koja je došla da oduzme dijete zbog nasilja u porodici”, kazala je je Lejla.

Smijući se i ljubeći svog sinčića, rekla je na kraju da ga “više nikome ne da“ i da ga od sada samo ona čuva.

OČEVA SUMNJA

U Tužilaštvo KS otac Kenan više neće ići jer je, kako je ogorčeno ispričao, svaka posjeta toj instituciji završila bez ikakvog dogovora i rezultata.

“Kada sam tužioca pitao ima li neko odgovoran s klinike, on mi je rekao da za sada nema i slegao ramenima. Kako je Merhunisa mogla da stažira na klinici Jezero? Kao zaposleni u javnoj ustanovi upoznat sam sa tom procedurom. Supruga je stažirala i znam kako to ide. Tužilac nije reagovao. Kako je mogla da uđe tek tako u kliniku i kaže da radi tu? Znači, svako može ući unutra, obući mantil i predstaviti se kao doktor”, kaže Kenan.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Idi na VRH
error: Content is protected !!