Šef hitne pomoći u Plavu Sabahudin Pupović ostao bez posla: “Dobio sam otkaz zbog kritika direktora”

Korišćenje godišnjeg odmora je samo povod, a uzrok je to što sam od menadžmenta tražio da nam se rekonstruišu i urede prostorije i što samo prozvao direktora Stefanovića za nerad, ističe ljekar Sabahudin Pupović Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Saša Stefanović odbio je da komentariše odluku o otkazu kolegi Pupoviću i poručio da zaposleni svoja prava može da dokaže u sudskom sporu

Foto: Facebook

Rukovodilac jedinice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Plavu, ljekar internista Sabahudin Pupović, tvrdi da je otkaz sa posla dobio nakon što je kritikovao menadžment te ustanove i direktora Sašu Stefanovića zbog loših uslova i nedovoljnih kapaciteta u kojima zbrinjavaju urgentne pacijenate.

Pupović u razgovoru za „Dan” ističe da rješenje o prekidu radnog odnosa u Zavodu za hitnu pomoć vidi kao progon i osvetu rukovodstva ustanove, jer je javno iznio nedostatke u ustanovi, zbog čega najviše ispaštaju pacijenti. Pupović pojašnjava da je kao rukovodilac jedinice u Plavu podnio zahtjev za korišćenje godišnjeg odmora što je praksa u svim ustanovama, nakon čega je otišao na odmor. Nakon dva dana dobio je otkaz sa obrazloženjem da nije poštovao proceduru i sačekao rješenje o korišćenju godišnjeg odmora.

OPŠIRNIJE NA PORTALU DNEVNIH NOVINA “DAN”

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!