Bespomoćni otac objavio snimak iz sarajevskog vrtića: Pogledajte kako mu vaspitačica maltretira sina

Na snimku se jasno vidi vaspitačica koja najprije viče na dijete, a zatim ga grubo uzima za ruku i vuče po podu i na kraju odvlači u drugu prostoriju, dok se mališan sve vrijeme otima

Foto: Printscreen

Društvenim mrežama kruži snimak na kojem se vidi kako vaspitačica u jednom sarajevskom vrtiću fizički maltretira djecu.

Na snimku se jasno vidi vaspitačica koja najprije viče na dijete, a zatim ga grubo uzima za ruku i vuče po podu i na kraju odvlači u drugu prostoriju, dok se mališan sve vrijeme otima. 

Ista scena se ponavlja na kraju snimka. 

Ovaj video snimak postavio je otac čije je dijete išlo u ovaj vrtić kako bi upozorio roditelje da budu oprezni i obrate pažnju na to kako se ponašaju njihova djeca, kako bi na vrijeme mogli primijetiti eventualne znakove nasilja.

Snimak je nastao prije dvije godine, nakon čega je otac obaviješten da su vaspitačica i direktorica zbog toga dobile otkaz.

“Bez obzira sto je naše dijete stalno bilo protiv odlazaka u vrtić smatrali smo da nema ništa neuobičajeno i loše u tome. Pa svako dijete prođe tu fazu. Može da traje i mjesecima, govorili su. Onda je odjednom nestala direktorica, nismo znali zašto, a s njom i jedna od teta koje su radile sa djecom. 
Počela je neka ružna kampanja o lošim uslovima u vrtiću putem nekih medija itd. Loš osjećaj, mada smo mi svjedoci da je sve bilo kako smo željeli.
Dijete je imalo isti odnos prema vrtiću, često plakanje i protivljenje odlascima, molbe da ne ide danas i sutra i narednih nekoliko dana. 
Sutra nećemo ići u vrtić, idemo na čaršiju, pa ćemo zajedno u džamiju, sladoled i kupovina bagera, pa tek onda kući, obećao sam mu. Oduševljen je bio i ujutro se probudio ranije i brže nego inače i krenuli smo prema Ilidži, pa onda dalje prema Baščaršiji. Negdje kod televizije poziv iz vrtića i zamolba da svratimo na razgovor. Krenuvši prema vrtiću krenuo je i plač i veliko razočarenje, bez obzira sto sam ga ubjeđivao da će biti kratko, da neće izlaziti iz auta, skoro da sam i odustao od odlaska jer mi je baš teško padalo njegovo iskreno razočarenje zbog moguće moje laži.
Ostao je u autu a ja sam zamolio osoblje na recepciji vrtića da ga pripaze, ja ću brzo do vlasnice i natrag. Ušao sam u kancelariju i doživio najveći šok u životu. Objasnila je slučaj sa direktoricom i njenom prijateljicom učiteljicom Amilom i da je razlog video snimak sa nadzornih kamera na kojem Amila maltretira jedno dijete koje je vjerovatno naš sin. Direktorica je svoju prijateljicu pokušala zaštiti pa su obje dobile otkaz, rečeno mi je”, napisao je on, prenosi Radiosarajevo.ba.

Na osnovu snimka, otac je pokušao da ostvari pravdu na sudu, ali bezuspješno. Nakon svega, odlučio je da objavi snimak na svom Facebook profilu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!