SAD dobile federalnu sutkinju sa crnogorskim prezimenom, Suzanu Brnović

Ona je supruga Marka Brnovića, državnog tužioca u Arizoni čija je porodica porijeklom iz Crne Gore, a za federalnog sudiju predložio je predsjednik SAD-a Donald Tramp. Mark Brnović nije samo državni tužilac, nego i predsjednik konferencije tužilaca zapadnih država SAD-a, što ga čini jedinim Amerikancem crnogorskog porijekla koji su najviše rangirani u američkoj administraciji u istoriji

Senat Sjedinjenih Američkih Država prihvatio je nominaciju Suzane Brnović za federalnog sudiju.

Ona je supruga Marka Brnovića, državnog tužioca u Arizoni čija je porodica porijeklom iz Crne Gore, a za federalnog sudiju predložio je predsjednik SAD-a Donald Tramp, piše CdM.

Mark Brnović nije samo državni tužilac, nego i predsjednik konferencije tužilaca zapadnih država SAD-a, što ga čini jedinim Amerikancem crnogorskog porijekla koji su najviše rangirani u američkoj administraciji u istoriji.

Trenutno se nalazi usred izborne kampanje u Arizoni.

Za svoju suprugu je u intervjuu za CdM nedavno kazao da je ponosan.

“Bio sam bivši državni i federalni tužilac. Tako sam upoznao moju suprugu Suzan. Oboje smo bili tužioci koji su radili za advokatsku kancelariju u Maričopi. Ne mogu biti ponosniji na nju – svakodnevno me podsjeća na važnost utemeljenja u tome ko si i drži svoj fokus na ono što je najbitnije. Ona oslikava zdrav razum i besprekoran integritet, ona me čini boljom osobom, boljim ocem i boljim advokatom. Trenutno je državni sudija i nominovana je od našeg predsjednika da postane federalni sudija. Čekamo potvrdu američkog senata”, kazao je tada Brnović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!