Bebu bacila u kontejner: U Sarajevu podignuta optužnica protiv B. Dž.

Jedan uplašeni građanin čuo je u novogodišnjoj noći neobične zvuke koji su dopirali iz kontejnera. Pozvao je policiju, koja se za manje od minuta našla na mjestu događaja. Policajci Turčalo i Hodžić, roveći po smeću, naišli su na živu bebu u najlonskoj kesi. Zdrava i lijepo obučena, odmah je kolima Hitne pomoći prevezena na pedijatriju, gdje je pregledana, okupana i utopljena

Foto: Printscreen

Deset mjeseci nakon što je u kontejneru u centru Sarajeva pronađena tek rođena djevojčica, Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv njene majke B. Dž. (identitet poznat redakciji) iz Vogošće, koja ju je bacila u smeće nakon porođaja.

Sud je potvrdio optužnicu prema kojoj se B. Dž. (39) tereti za krivično djelo čedomorstvo u pokušaju.

OPSEŽNA ISTRAGA

Slučaj pronalaska žive i zdrave bebe u novogodišnjoj noći šokirao je javnost. O malenoj djevojčici, koja je zbrinuta i spasena samo zahvaljujući brzoj intervenciji policajaca Adnana Turčala i Midhata Hodžića iz policijske stanice Centar, pričalo se danima. Njena sudbina zainteresovala je i medije iz regiona, koji su danima izvještavali o bebi pronađenoj u smeću, čije je spasavanje zasigurno obilježilo novogodišnju noć u Sarajevu.

Tokom istrage je utvrđeno da je zdrava djevojčica rođena u Opštoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš, odakle je sa majkom otpuštena kući. Pokrenuta je opsežna potraga za njom. Istražitelji su izuzeli tragove sa dvoje ćebadi i kese u koje je novorođenče bilo ubačeno, piše “Avaz”.

ŠOKANTNO PRIZNANJE

Na istragu je stavljena tačka onog dana kada je patronažna medicinska sestra koja pokriva područje opštine Vogošća razotkrila majku. Ova zdravstvena radnica, nakon šokantnog priznanja porodilje, odmah je bez dileme pozvala policiju i prijavila slučaj. B. Dž. je uhapšena u svojoj kući. Nakon saslušanja, puštena je na slobodu.

NEOBIČNI ZVUCI

Jedan uplašeni građanin čuo je u novogodišnjoj noći neobične zvuke koji su dopirali iz kontejnera. Pozvao je policiju, koja se za manje od minuta našla na mjestu događaja. Policajci Turčalo i Hodžić, roveći po smeću, naišli su na živu bebu u najlonskoj kesi. Zdrava i lijepo obučena, odmah je kolima Hitne pomoći prevezena na pedijatriju, gdje je pregledana, okupana i utopljena.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!