Šehović potpisao ugovor: Počinje rekonstrukcija škole u Vojnom selu

“Izgradnjom škole u Vojnom Selu, u koju će biti uloženo više od 185.000 eura, omogućićemo učenicima ovog kraja da pohađaju školu u svom naselju u savremenim uslovima”, naglasio je Šehović

Foto: GOV.ME

Ministar prosvjete dr Damir Šehović potpisao je sa predstavnikom Konzorcijuma “Adria International” d.o.o. Pljevlja i Studio LMLd.o.o. Podgorica, Žarkom Lacmanovićem, ugovor o izvođenju radova na totalnoj rekonstrukciji škole “Vojno Selo” u Plavu, vrijednosti 185.000 eura.

Radovi će početi narednih dana, a rok za završetak rje 110 dana od uvođenja izvođača u posao.

Objekat u Vojnom Selu je područna jedinica OŠ “Hajro Šahmanović”, koja trenutno nije u funkciji.

Povodom početka radova, ministar Šehović je istakao da je jedan od preduslova za kvalitetniji i sadržajniji život na sjeveru naše države obnova školske infrastrukture, kao i da je uvjeren da će rekonstrukcija ovog školskog objekta imati veliki značaj za lokalnu zajednicu.

“Izgradnjom škole u Vojnom Selu, u koju će biti uloženo više od 185.000 eura, omogućićemo učenicima ovog kraja da pohađaju školu u svom naselju u savremenim uslovima”, naglasio je Šehović.

Ministar je, piše na sajtu Vlade gov.me, podsjetio da su u Plavu, osim izgradnje ove škole, u toku i radovi na uređenju školskog dvorišta i adaptaciji sportskih terena JU OŠ “Hajro Šahmanović”. Projekat je vrijedan više od 250.000 eura, a njegovom realizacijom će učenici dobiti dva sportska terena sa savremenim podlogama prilagođenim za razne ekipne sportove, prostor sa spravama za vježbanje na otvorenom, dječije igralište i tribine kapaciteta više od 200 mjesta. Takođe, u potpunosti su rekonstruisani toaleti škole, a vrijednost radova iznosila je oko 40.000 eura.

Nedavno su završeni i radovi na područnoj jedinici ove škole u Brezojevicama, vrijednosti 15.000 eura, kao i radovi na OŠ “Petar Dedović” u Murini, vrijednosti oko 70.000 eura.

“Sva naša djeca zaslužuju jednako dobre uslove za učenje, a nastavnici dostojanstvene uslove za rad. Zato je Ministarstvu prosvjete prioritet obnova školske infrastrukture, za koju se u posljednje dvije godine izdvaja znatno više sredstava nego što je to do sada bio slučaj”, istakao je ministar Šehović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!