Marković: Za dvije godine završićemo put od Dinoše do Grabona, nezadovoljan sam razvojem Gusinja (VIDEO)

U tu investiciju (put od Dinoše do graničnog prelaza Grabon) ćemo krenuti kada budemo imali pare da završimo u vremenu koje je zadato projektom. Nemojte više oko toga brinuti i pitati. Ovo je obaveza Vlade”, istakao je Marković, pozdravljen nekoliko puta aplauzom prisutnih

Foto: Gov.me

“Siguran sam da će Gusinje za dvije, najkasnije tri godine izgledati drugačije nego danas. Obećavam da ćemo za dvije godine, a možda i prije, završiti 17 kilometara puta od Dinoše do graničnog prelaza Grabon”, kazao je premijer Duško Marković, koji se u četvrtak u Njujorku sastao sa predstavnicima dijaspore.

On je rekao da je projekat tog puta završen.

“Zašto taj put prošle godine nije ušao u kapitalne projekte odgovoran sam ja, jer je Direkcija za saobraćaj došla s tim projektom, ali kad smo vidjeli koliko ima zahtjeva i šta mora biti prioritet u 2017. godini rekao sam da je to velika investicija i da ne treba da je ‘siječemo’ na kilometar, kilometar i po, da nam građani kažu ‘evo, zamazali su nam oči, nikada se neće nastaviti’. U tu investiciju ćemo krenuti kada budemo imali pare da završimo u vremenu koje je zadato projektom. Nemojte više oko toga brinuti i pitati. Ovo je obaveza Vlade”, istakao je Marković, pozdravljen nekoliko puta aplauzom prisutnih.

Premijer je kazao da je nezadovoljan dinamikom valorizacije potencijala Gusinja.

“Gusinje je dobilo opštinu, ali opština je samo jedan okvir u kojem treba slagati kockice za život i razvoj. Nismo uradili to kako treba, ili nismo uradili dovoljno. Sjećam se kada je konstituisana opština da je prvi zahtjev bio da se kupi vozilo za rukovodstvo. Nije se došlo u Vladu sa projektima, planovima ili bar vizijom kako opštinu Gusinje treba razvijati. Ne. Prvo je bilo da kupite auto, pa zaposlite lokalne partijske činovnike, bilo iz moje ili iz drugih partija, da se svi ugodno smjestimo, a da se neko drugi bavi pitanjem valorizacije potencijala. Mislim da vi možete da pomognete Vladi, da mijenjamo pristup”, istakao je Marković.

On je prisutnima rekao da “moramo da prenesemo odgovornost na ljude u opštinama, pa i Gusinju – da stvaraju pretpostavke, da donose planove, da kreiraju ideje i da vrše pritisak na Vladu”.

“Nema projekta koji donese neko iz opštine da ga Vlada neće podržati. Nećemo podržati gluposti. Imamo novca za to, ali ne za prosipanja, za nova zapošljavanja, nemamo novca za funkcionalni i administrativni komfor, ali imamo za razvoj, za projekte. Imamo u kapitalnom budžetu za puteve, u budžetu poljoprivrede za razvoj poljoprivrede, u budžetu za turizam za razvoj turizma, imamo novca preko Investiciono razvojnog fonda za podsticaj zapošljavanja početnika u biznisu. Dakle, treba nam inicijativa iz lokalne samouprave, sposobni i odgovorni ljudi i dobri domaćini. Znam da ste nezadovoljni i da to nezadovoljstvo prebacujete na centralnu vlast, i moguće s pravom, ali treba svi zajedno da stvari okrenemo na drugu stranu”, poručio je Marković i dodao da je Vlada prošle godine uložila milion, a ove će milion i 300 hiljada eura u razvoj Gusinja.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!