Džef i Džon Sinanaj ugostili japanskog premijera: Abe ručao na Menhetnu, u restoranu braće iz Plava

Braća Sinanaj imaju dva restorana na Menhetnu – u ekskluzivnoj zoni zapadne 52. i 54. ulice i jedni su od najuspješnijih iseljenika iz Crne Gore u SAD. Sa rođacima Benom, Rasom i Harijem posjeduju restoran, takođe sa mesnim menijem, na čuvenoj Petoj aveniji, kao i jedan na periferiji Feniksa u Arizoni, u gradiću Skotsdejl, a prošle godine otvorili su jedan i u Tokiju.

Japanski premijer Šinzo Abe posjetio je poznati restoran “Empire Stake house” na Menhetnu, čiji su vlasnici Plavljani, braća Džef i Džon Sinanaj.

Premijer Japana boravi u Njujorku, gdje se održava Generalna skupština Ujedinjenih nacija, a boravak je iskoristio da dođe u nadaleko poznati restoran u kojem se služi goveđe meso.

Na sajtu empire-steakhouse-japan.com piše: “Čuli smo da je premijer uživao i izuzetno smo ponosni”.

Braća Sinanaj imaju dva restorana na Menhetnu – u ekskluzivnoj zoni zapadne 52. i 54. ulice i jedni su od najuspješnijih iseljenika iz Crne Gore u SAD.

Sa rođacima Benom, Rasom i Harijem posjeduju restoran, takođe sa mesnim menijem, na čuvenoj Petoj aveniji, kao i jedan na periferiji Feniksa u Arizoni, u gradiću Skotsdejl.

Kada je 1981. godine došao u Njujork, Džek Sinanaj je radio najslabije plaćeni posao u ugostiteljstvu – bio je takozvani „bazboj“, pomoćnik konobara u restoranu gdje je njegov brat Ras već bio konobar.

Kao mladići, Sinanaji su maštali da odu u Ameriku. Radili su vrijedno i danas vode restorane u “centru svijeta”.

Braća Sinanaj su prije skoro godinu dana otvorili “Empire Stake house” restoran u Tokiju, na prvom spratu Candeo hotela, koji je smješten u jednom od novijih i ekskluzivnijih djelova tog grada.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!