Marković u Njujorku: Crna Gora želi da bude najprestižnija turistička destinacija na Sjevernom Mediteranu

Premijer je kazao da će Crna Gora novac iz programa ekonomskog državljanstva ulagati u započete i u nove projekte, i tako razvijati infrastrulturu, otvarati nova radna mjesta i našu zemlju učiniti dostupnom za građane širom svijeta

Crna Gora želi da bude najprestižnija turistička destinacija na Sjevernom Mediteranu, kazao je premijer Duško Marković u Njujorku na panelu o programu ekonomskog državljanstva malih država.

“Zemlju želimo da učinimo bogatijom i razvijenijom u kojoj se živi srećno i sa puno zadovoljstva”, istakao je Marković, prenosi portal CdM.

Premijer je kazao da će Crna Gora novac iz programa ekonomskog državljanstva ulagati u započete i u nove projekte, i tako razvijati infrastrulturu, otvarati nova radna mjesta i našu zemlju učiniti dostupnom za građane širom svijeta.

“Želimo da privatnim novcem naše resurse pretvorimo u potencijal za državu. Javni novac i državne fondove želimo da usmjerimo u jačanje našeg potencijala”, objasnio je Marković.

Odgovorio je i na pitanje o tome kako je Džejms Bonda učinio Crnu Goru još poznatijom.

“Kada je film sniman niko nije mogao vjerovati da će Crna Gora danas biti takva. Dolaze nam najbogtiji i najpoznatiji, u najsprestižnije destinacije svrstavaju nas vodeći časopisi”, istakao je Marković.

Kako je dodao, Crna Gora ima državotvornu istoriju dugu više od hiljadu godina, pri čemu je različitim spletom političkih okolnosti 1918. godine izgubila državnost, a 2006. godine je povratila.

“Dakle mi smo danas evropska i evroatlanska zemlja. Prošle godine smo postali punopravna članica NATO-a, a već šest godina pregovaramo sa Evropskom unijom o članstvu. Dakle, naša vizija evropske i evroatlanske zemlje se ostvaruje”, poručio je premijer.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!