Kukavički napad na radnike iz Srbije u Zadru: Huligani im prišli s leđa i udarali bakljama i rukama, gosti napuštaju hostel (VIDEO)

Kako se vidi na snimku, radnici su htjeli da uđu u zgradu u kojoj su imali smještaj kad su ih s leđa zaskočila dvojica muškaraca. Počeli su da ih udaraju nogama, a jedan od napadača je zapalio baklju. Nakon nekoliko trenutaka napadači su pobjegli, a baklju bacili prema radnicima. Baklja se odbila od zgrade i otkotrljala pod automobil “škoda” karlovačkih registracijskih oznaka parkiran ispred zgrade

Foto: Printscreen

Dvojica muškaraca u dobi od 30 godina su u ponedjeljak, 24. septembra, oko 22:15 sati, napadnuta u Ulici Puta Gazića na Stanovima u Zadru.

Na snimku nadzorne kamere koju je dobio Zadarski.hr vidi se kako dvojica muškaraca pokušavaju da uđu u zgradu gdje su imali smještaj, a s leđa im prilaze četvorica nepoznatih muškaraca. Kako saznaje taj portal, napadnuti su radnici iz Srbije angažovani na demontaži skele sa teniskog igrališta na Višnjiku.

Kako se vidi na snimku, radnici su htjeli da uđu u zgradu u kojoj su imali smještaj kad su ih s leđa zaskočila dvojica muškaraca. Počeli su da ih udaraju nogama, a jedan od napadača je zapalio baklju. Nakon nekoliko trenutaka napadači su pobjegli, a baklju bacili prema radnicima. Baklja se odbila od zgrade i otkotrljala pod automobil “škoda” karlovačkih registracijskih oznaka parkiran ispred zgrade.

Malo je nedostajalo da baklja zapali vozilo, ali to se na sreću nije dogodilo.

Incident u Put Gazića jako je uznemirio stanovnike kvarta i obližnjeg hostela iz kojeg su, nakon događaja, otišla četiri gosta šokirana vandalskim napadom na ranike i ustrašeni za svoju bezbjednost. 

Prema nezvaničnim informacijama, policija je tokom utorka ujutro privela više osoba na informativne razgovore i među njima navodno sumnja na dvojicu počinitelja u dvadesetim godinama.

Jedan od njih poznat je kao pripadnik navijačke grupe Tornado.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!