Ilhanu Pepiću sedam, a Hilmiji četiri mjeseca zatvora zbog bacanja bombe ispred kuće Seada Sadikovića

Nakon izricanja osude Ilhanu je ukinut pritvor, dok je Hilmiji pritvor ranije ukinut. U optužnom predlogu navedeno je da je eksplozija izazvala strah i uznemirenost kod oštećenog Sadikovića i njegove porodice

Foto: Printscreen/TV Vijesti

Sudija Osnovnog suda u Bijelom Polju Dragan Mrdak izrekao je jedinstvene osude braći od stričeva Ilhanu i Hilmiju Pepiću iz Rožaja zbog izvršenja krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa ugrožavanjem sigurnosti.

Ilhan je osuđen na sedam, a Hilmija na četiri mjeseca zatvora jer se terete da su 1. aprila ove godine, oko 22:30 časova, u bjelopoljskoj Ulici Muniba Kučevića aktivirali ručnu bombu ispred ograde stambenog objekta u kojem živi novinar televizije Vijesti Sead Sadiković sa porodicom, pišu Dnevne novine.

Nakon izricanja osude Ilhanu je ukinut pritvor, dok je Hilmiji pritvor ranije ukinut. U optužnom predlogu navedeno je da je eksplozija izazvala strah i uznemirenost kod oštećenog Sadikovića i njegove porodice.

Usljed snažne detonacije oštećen je automobil “dacia” vlasništvo firme “Rentakar”iz Beograda koji je koristio Beograđanin I. A, koji živi i radi u Austriji. On se nekoliko sati prije eksplozije dovezao u Bijelo Polje da bi posjetio rođake, a automobil je ostavio na mjestu gdje Sadiković često parkira svoje vozilo.

Tokom saslušanja Ilhan Pepić je preuzeo krivicu na sebe, dok je Hilmija odbacio navode krivične prijave. Ilhan je izrazio kajanje i ispričavši šta je bio motiv da kritične večeri aktivira bombu. On je sin vlasnika privatnog muzeja u Rožajama, učesnika emisije Bez granica, čiji je urednik Sead Sadiković, a emituje se na Televiziji Vijesti. Ilhan je rekao da je revoltiran prilogom koji je Sadiković uradio sa njegovim ocem, koji je, kako je rekao, cjelokupna javnost mogla da vidi i na društvenim mrežama. Rekao je da je reagovao u afektu i nije imao namjeru nikoga da povrijedi, prenosi CdM.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!