Budimo humani: Dinu Pjetroviću iz Gusinja potrebno 36.600 eura da bi ponovo prohodao

Najveću nadu Pjetroviću je dao doktor iz Turske, koji povremeno ordinira u privatnoj bolnici Liv u Podgorici. “Rekao je da postoji mogućnost da opet prohodam uz terapiju matičnim ćelijama. Njegove riječi su mi dale novu nadu i snagu, ali za troškove, koji podrazumijevaju operaciju, terapiju, smještaj, pratioca i sve ostalo, potrebno mi je 36.600 eura”, kaže Dino. Skromni momak koji živi sa majkom i bratom, taj novac nema. Nada se u ljude dobre volje da će mu još jednom pomoći, da u Turskoj, uz pomoć stručnjaka, možda ponovo stane na svoje noge…

Din Pjetrović

Od kada je 2015. godine doživio saobraćajnu nesreću nakon koje je ostao nepokretan, Gusinjanin Din Pjetrović ne prestaje da se bori da ponovo stane na svoje noge.

Sudbina je htjela da tog 14. februara tada 31-godišnji Din, koji je vozio motor, prilikom preticanja automobila ostane na mjestu nepokretan.

“Bio sam u nesvijesti i kada sam došao sebi rekao sam bratu da ne osjećam noge”, prisjeća se on.

Iz bolnice u Beranama hitno su ga transportovali u Klinički centar Crne Gore (KCCG), gdje je smješten na odjeljenje intenzivne njege. Ljekari su utvrdili da je dobio frakturu sedmog i osmog pršljena…

“Na odjeljenju intenzivne njege sam proveo 22 dana. Prognoze ljekara su bile da ću ostati prikovan za krevet, da neću moći da pomjeram ruke”, priča Din.

Srećom, to se nije obistinilo, a ovaj hrabri i uporni momak, nakon operacije u KCCG, koju su uradili ljekari iz Beograda, svakog dana vježba, popravlja motore i kaže da mu ne treba ničija pomoć.

Po izlasku iz bolnice imao je probleme sa dekubitusom, ali i sa odlaskom na rehabilitaciju u Igalo…

Faktura iz bolnice Liv

“Radio sam u Opštini, ali mi godinu dana nisu uplaćivali dorinose, niti povezali radni staž, pa sam sve morao da platim. Pošto nisam imao novac, a rehabilitacija mi je bila neophodna, pomogli su mi naši iseljenici iz Udruženja Euro Gusinje, koji su mi platili četiri sedmice rehabilitacije u Sloveniji, mjesec dana u Igalu, donirali novac za sprave, odlaske na brojne klinike u Beogradu, lijekove…”, kaže Din, ne propuštajući priliku da, u razgovoru za Portal Revije Fokus, zahvali svima koji su mu to omogućili.

“Zahvaljujući njima svakodnevno treniram, vozim kolica i po deset kilometara…”, kaže Dino.

Najveću nadu, međutim, Pjetroviću je dao doktor iz Turske, koji povremeno ordinira u privatnoj bolnici Liv u Podgorici.

“Rekao je da postoji mogućnost da opet prohodam uz terapiju matičnim ćelijama. Meni nervi nisu pokidani, već nagnječeni. Njegove riječi su mi dale novu nadu i snagu, ali za troškove, koji podrazumijevaju operaciju, terapiju, smještaj, pratioca i sve ostalo, potrebno mi je 36.600 eura”, kaže Din.

Din, skromni momak koji živi sa majkom i bratom, taj novac nema. Nada se u ljude dobre volje da će mu još jednom pomoći, da u Turskoj, uz pomoć stručnjaka, možda ponovo stane na svoje noge.

“Niti jednog momenta nisam klonuo duhom. Od kada su mi ljekari saopštili da neću moći da hodam riješio sam da se borim koliko god bude trebalo. U borbi ću biti istrajan”, poručio je Din.

 POKRENUTA AKCIJA U NJUJORKU

Ermin Eddie Deljanin, Dinov drug iz djetinjstva, pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći preko interneta. Molimo sve ljude dobre volje da se odazovu i skromnim prilogom pomognu Dinu da ponovo stane na noge.

Donacije možete uplatiti preko sledećeg linka www.gofundme.com/5cjmc-motorcycle-accident-recovery

 

Svetlana Peruničić

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!