Emir Hadžihafizbegović nagrađen na BHFF za najboljeg glumca, proslavio plesom na Tajms skveru (VIDEO)

“To je nagrada za sve ljude koji su radili na filmu ‘Žaba’, posebno za moju braću Aleksandra Seksana, Mirsada Tuku i Moamera Kasumovića. Čestitam i Elmiru Jukiću za grand-pri za najbolji film i producentu Ademiru Kenoviću. Hvala ambasadoru BiH u SAD Harisu Hrleu, koji je iz Vašingtona došao u Njujork, kako bi prisustvovao dodjeli nagrada”, rekao je Hadžihafizbegović za Avaz.ba.

Film “Žaba”, bosanskohercegovačkog reditelja Elmira Jukića, dobio je “Zlatnu jabuku” kao najbolji film na ovogodišnjem Bosanskohercegovačkom Film Festivalu (BHFF) u Njujorku, dok je Emir Hadžihafizbegović dobio istu nagradu u kategoriji najbolji glumac.

Nagrade su dodijeljene na ceremoniji zatvaranja Festivala, koja je održana u subotu, u njujorškom SVA teatru.

Emir Hadžihafizbegović na najvišem nivou je iznio glavnu ulogu u filmu “Žaba”, koji na emotivan način prikazuje susrete nekoliko muškaraca kod brice Zeke, gdje neriješeni porodični problemi i ratne rane izbijaju na površinu, piše Avaz.ba.

Hadžihafizbegović je u ekskluzivnom razgovoru za taj portal kazao da je veoma srećan zbog nagrade.

“Sada brojnim priznanjima pripisujem i ovo iz SAD. To je nagrada za sve ljude koji su radili na filmu ‘Žaba’, posebno za moju braću Aleksandra Seksana, Mirsada Tuku i Moamera Kasumovića. Čestitam i Elmiru Jukiću za grand-pri za najbolji film i producentu Ademiru Kenoviću. Hvala ambasadoru BiH u SAD Harisu Hrleu, koji je iz Vašingtona došao u Njujork, kako bi prisustvovao dodjeli nagrada”, rekao je Hadžihafizbegović za Avaz.ba.

Glumac je tom portalu ustupio i snimak u kojem se vidi njegov pobjednički ples na njujorškom Tajms skveru.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!