Argentina: Iz policijskog skladišta nestalo 540 kg marihuane, uhapšeno osam policajaca, okrivili – miševe!

Javier Specia, bivši gradski policijski načelnik i njegove kolege na sudu su izjavili kako su drogu “pojeli miševi”. Međutim, u prilog im ne ide iskaz forenzičkog eksperta koji kaže kako je nemoguće da su miševi u drogi vidjeli hranu, jer bi od tolike količine poumirali

Foto: Printscreen

Suluda vijest stiže iz Argentine gdje je osam policajaca razriješeno dužnosti zbog nestalih više od pola tone marihuane.

Unutrašnja kontrola otkrila je da je nestalo 540 kilograma “trave” iz policijskog skladišta u Pilaru, gradu koji je sjeveroistočno od prijestolnice Buenos Airesa.

Javier Specia, bivši gradski policijski načelnik i njegove kolege na sudu su izjavili kako su drogu “pojeli miševi”.

Međutim, prenosi Jutarnji.hr, u prilog im ne ide iskaz forenzičkog eksperta koji kaže kako je nemoguće da su miševi u drogi vidjeli hranu, jer bi od tolike količine poumirali.

Pred optuženim policajcima sada je svjedočenje na kojem će morati da objasne da li su se nestankom droge okoristili, ili je tek bilo riječi o najobičnijem nemaru.

U tom skladištu pohranjeno je oko šest tona marihuane u posljednje dvije godine, a nestanak je otkriven kada je novi načelnik Emilio Portero zamijenio pomenutog Speciju.

Sumnje su krenule kada su vlasti otkrile da Specija uopšte nije potpisao inventar skladišta, a bio je dužan da to uradi prije odlaska. Takođe, prije odlaska je “zaboravio” i da popuni imovinsku karticu, što je takođe bio dužan.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!