Amerikanac priznao da je učestvovao u ubistvu Bosanca Zemira Begića

Begić je brutalno ubijen čekićem, a u vrijeme krvavog napada, branio je svoju suprugu Arijanu. Džoner je u vrijeme zločina imao 15 godina, a optužnica ga je teretila za saučesništvo, odnosno za ubistvo drugog stepena

Darijan Džoner (19) iz Sent Luisa priznao je da je, zajedno sa još trojicom saučesnika, učestvovao u brutalnom ubistvu Zemira Begića (32) iz Bosne i Hercegovine, koje je izvršeno u novembru 2014. godine naočigled njegove supruge Arijane.

Džoner je u vrijeme zločina imao 15 godina, a optužnica ga je teretila za saučesništvo, odnosno za ubistvo drugog stepena.

Tokom istrage utvrđeno je da Džoner nije bio osuđivan te da je bio odličan učenik, a ujedno je bio i najmlađi među izvršiocima ubistva.

Begić je brutalno ubijen čekićem, a u vrijeme krvavog napada, branio je svoju suprugu Arijanu, piše “Avaz”.

Nakon ubistva koje je izazvalo revolt Bosanaca u Sent Luisu, uhapšena su četvorica tinejdžera, a u međuvremenu je saučesnik Fabijan Lunc, i to kao direktni izvršilac ubistva, osuđen na 25 godina zatvora. Osim njih dvojice, zbog ubistva Begića uhapšeni su i Trevis Kid i Robert Mičel, koji su u vrijeme zločina imali 17 godina.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!