Prelijepa makedonska glumica Adea Shabani pronađena mrtva u Kaliforniji, policija vjeruje da ju je upucao momak

Policija već ima osumnjičenog za ubistvo, a njegovo ime je Christopher Spotz koji je bio i dečko perspektivne glumice. Nažalost, on neće odgovarati pred sudom budući da se ubio tokom velike policijske potjere

Adea Shabani (Foto: Facebook)

Američka policija uspjela je da identifikuje tijelo pronađene mrtve osobe usred divljine u sjevernoj Kaliforniji.

Nažalost, kao što se očekivalo, radi se o mladoj glumici rodom iz Makedonije, Adei Shabani (25).

Shabani je nestala prošlog mjeseca u Hollywoodu, a pronađena je u plitkom grobu oko 645 kilometara udaljenom od Los Angelesa. Šerif okruga rekao je da su Adeu raspoznali po tetovažama.

Policija već ima osumnjičenog za ubistvo, a njegovo ime je Christopher Spotz koji je bio i dečko perspektivne glumice. Nažalost, on neće odgovarati pred sudom budući da se ubio tokom velike policijske potjere, piše BBC, prenosi Jutarnji.hr.

Adea Shabani (Foto: Facebook)

Obdukcijom je utvrđeno da je Shabani primila snažan udarac u glavu nepoznatim predmetom, ali uzrok njezine smrti biće poznat tek nakon što se naprave još neki testovi.

“Nešto se dogodilo te večeri, nešto jako neugodno i stravično. Bilo je tu svega i svačega”, rekao je kapetan LA policije William Hayes.

Shabani je inače rođena u Makedoniji prije 25 godina i tamo je ostala sve do završetka srednje škole. Ubrzo je odlučila da se odseli u Los Angeles gdje je željela da ostvari svoje snove i postane poznata glumica.

Nedavno je dobila manju ulogu u jednom filmu i činilo se kao da joj je konačno krenulo u karijeri.

Christopher Spotz (Foto: YouTube/Printscreen)

Međutim, 23. februara mladoj Makedonki izgubio se svaki trag. Posljednji put je viđena kako napušta svoj stan u društvu Spotza.

Spotz (33) je sve vrijeme dok je ljubovao s Adeom bio i vjeren sa drugom ženom. Policiji je rekao da je posljednji put vidio svoju ljubavnicu kada ju je izbacio iz automobila nakon svađe, negdje oko 25 milja od njene kuće.

Međutim, policija je pronašla nedosljednosti u njegovom iskazu i odlučila da ga privede. Spotz se očito nije s tim slagao pa je počeo da bježi i natjerao policajce da ga naganjaju skoro 100 kilometara. Na kraju je odustao od svega i ubio se.

Portparol policije rekao je da su u policiji bili 100 odsto uvjereni da je Spotz odigrao neku ulogu u smrti Adee Shabani.

Ubrzo nakon što je identifikovano tijelo, iz Makedonije je doletjela i Adeina majka. Čak je prošlog mjeseca angažovala i privatnog detektiva i ponudila nagradu od 25.000 dolara za svaku informaciju koja bi mogla dovesti do pronalaska tijela.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!