Tražila je nestalog sina 36 godina: Policija nije mogla da joj pomogne, pa je kapetan smislio bolestan plan

Kristin je 10. marta 1928. godine dala svom sinu Valteru (9) novac za bioskop, ali se on nikada nije vratio sa predstave. Prijavila je nestanak ali, uprkos naporima policije, nisu uspjeli da pronađu nikakav trag ni poslije pet mjeseci. Jednog dana, pet mjeseci kasnije, dječak se pojavio u Ilinoisu tvrdeći da je nestali Valter…

Kristin Kolins (Foto: YouTube/Printscreen)

Kristin Kolins provela je 36 godina tragajući za sinom, koji je nestao i zamijenjen je lažnim djetetom.

Kristin je 10. marta 1928. godine dala svom sinu Valteru (9) novac za bioskop, ali se on nikada nije vratio sa predstave. Prijavila je nestanak ali, uprkos naporima policije, nisu uspjeli da pronađu nikakav trag ni poslije pet mjeseci.

Jednog dana, pet mjeseci kasnije, dječak se pojavio u Ilinoisu tvrdeći da je nestali Valter. Kolins je platila za njegov transport do Kalifornije ali dječak koji je stigao nije bio Valter, iako je ličio na njega.

Iako je žena trvrdila da to nije on, zbog pritiska da zatvore slučaj, policija Los Anđelesa sugerisala joj je da ga odvede kući i “isproba dječaka”. Iscrpljena, Kolinsova je na kraju pristala.

Tri nedjelje kasnije bilo joj je dosta. Dječak nije bio njen sin i bila je riješena da to dokaže, pa je otišla do kapetana policije. Kao dokaz, ponijela je zubnu evidenciju prema kojoj je Valter imao nekoliko plombi koje drugi dječak nije imao. Ali uprkos činjenicama, kako se ne bi suočio sa negativnim publicitetom, kapetan je odbio da je shvati ozbiljno.

Valter (Foto: YouTube/Printscreen)

Poslao ju je na psihijatrijsko odjeljenje u Los Anđelesu.

Na procjenama je držana deset dana, ali je u to vrijeme dječak priznao da nije pravi Valter Kolins. Zvao se Artur Hatčins mlađi, imao je 12 godina i došao je iz Ajove jer je pobjegao od nesrećnog života u kući. Kada je čuo koliko liči na Valtera odlučio je da se predstavi kao on i dobije besplatan prevoz do Kalifornije.

Kada je istina isplivala Kolinsova je puštena sa psihijatrije i podnijela je prijavu protiv grada. Tužbu je dobila, a šefu policije je naređeno da joj plati 10.800 dolara, i sa tim novcem je namjeravala da nastavi potragu za sinom, ali joj kapetan nikada nije platio.

Međutim, policija je na kraju ipak uspjela da okonča slučaj. Vjerovali su da je Valter bio jedan od žrtava Gordona Stjuarta Nortkota, ubice koji je odgovoran za niz otmica u Los Anđelesu. Otkrili su djelove tijela i odjeću koji su odgovarali Valteru u kokošinjcu Nortkota, što ih je navelo da povjeruju da je bio njegova žrtva. Nortkot je osuđen za ubistvo tri dječaka i osuđen je na smrtnu kaznu.

Ipak, ubistvo Valtera nikada nije priznao, a cijelo njegovo tijelo nikada nije pronađeno. Uprkos fizičkim dokazima, Kolinsova je odbila da prihvati da je Nortkon ubio njenog sina, a njena odlučnost je samo ojačana kada se jedan dječak, za čije ubistvo otmičar osuđen, pojavio živ i zdrav pet godina kasnije. Kako je rekao, uspio je da pobjegne iz njegovog kokošinjca. Sve do kraja života Kolinsova je pokušava da pronađe sina, piše ATI, prenosi “Blic”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!