Preživio je pad aviona u kojem je stradalo 49 ljudi: Ovo je njegova priča o spasavanju (VIDEO)

“Uspio sam da se uhvatim za sjedište prilikom pada, brzo se oslobodim sigurnosnog pojasa i otvorim vrata za slučaj opasnosti, samo zato što sam bio dovoljno priseban”, rekao je Tamrakar medijima iz svog bolničkog kreveta

Foto: Printscreen

Prije desetak dana u Nepalu je u avionskoj nesreći poginulo 49 ljudi.

Jedan turistički vodič opisao je to stravično iskustvo i otkrio kako je preživio.

Dajaram Tamrakar nije pio alkohol i nije spavao tokom leta, što mu je naposlijetku spaslo život.

Prema njegovim riječima, bio je potpuno svjestan i uspio je da se oslobodi kada je avion koji je letio iz Bangladeša pao pored aerodroma na Katmanduu, poslije čega se zapalio.

Dajaram je uspio da ustane sa sjedišta, razbije vrata za slučaj opasnosti i pomogne drugim putnicima, prije nego što je i sam iskočio na bezbjedno. Požar je zahvatio avion, a od 67 putnika preživjelo je još 22 ljudi.

“Uspio sam da se uhvatim za sjedište prilikom pada, brzo se oslobodim sigurnosnog pojasa i otvorim vrata za slučaj opasnosti, samo zato što sam bio dovoljno priseban”, rekao je Tamrakar medijima iz svog bolničkog kreveta.

Brzo razmišljanje je pomoglo preživjelim putnicima da se evakuišu.

“Kada je neko povikao da je izbio požar morali smo da napustimo avion. Iskočio sam i pogledao nazad i vidio da je rep već bio u plamenu. Vojska i hitne službe su brzo reagovali, što je vjerovatno pomoglo da se mnogi spasu”, rekao je.

Inače, nedaleko od međunarodnog aerodroma u Katmanduu nalazi se vojni kamp tako da su mnogi priskočili u pomoć, prenosi “Kurir”.

Tamrakar je ispričao da je primijetio da je avion, koji se pripremao za slijetanje, letio previše nisko, a nekoliko trenutaka prije nego što je udario u zemlju ljudi su počeli da vrište.

“Vikali su ‘u pomoć’ i molili se. Mogao sam da čujem kako izgovaraju ‘Alah, Alah’. Nakon udarca nastao je haos i konfuzija. Samo sam zahvalan što sam živ, iako neki moji prijatelji nisu preživjeli”, rekao je.

Većina preživjelih je još u bolnici, a zvaničnici su rekli su tijela poginulih zadobila teške opekotine što otežava identifikaciju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!