Ubio se ukrajinski pilot kojeg su Rusi optužili za rušenje malezijskog aviona

Njegovi prijatelji i saradnici kažu da je u posljednje vrijeme upao u depresiju, iako su ga Ukrajinci smatrali narodnim herojem

Foto: Printscreen

Ukrajinski vojni pilot kojeg su Rusi optužili za rušenje aviona Malaysia Airlinesa 2014. godine počinio je samoubistvo u svom stanu, navode ukrajinski mediji.

Kapetan Vladislav Vološin letio je u borbenom avionu Su-25 baš u trenucima kada je iznad Ukrajine srušen malezijski avion na letu MH17 u kojem je poginulo 298 ljudi.

Istraga je poslije zaključila da je avion pogođen s teritorije ruskih separatista raketom Buk, ali Rusima je let Vladislava Vološina poslužio kao idealno opravdanje za nesreću. Jasno su rekli da je malezijski avion srušio Ukrajinac, piše Jutarnji.hr.

Naravno, ukrajinski pilot je odlučno odbacio optužbe opisavši ih kao bezočne laži. Međutim, njegovi prijatelji i saradnici kažu da je u posljednje vrijeme upao u depresiju, iako su ga Ukrajinci smatrali narodnim herojem.

U karijeri je učestvovao u čak 33 borbene misije u istočnoj Ukrajini, a u posljednje vrijeme radio je kao šef vazdušne luke u Mikolaivu.

Ukrajinski mediji navode da se Vološin ubio pištoljem. Hitna pomoć je vrlo brzo došla na poprište tragedije, ali za Vološina nije bilo spasa, umro je u bolnici.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!