Postignut dogovor: Mladen Bojanić kandidat većeg dijela opozicije

Nezavisna kandidatura Mladena Bojanića prvi put se čula u emisiji “Načisto”, prije desetak dana, prilikom gostovanja predsjednika Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića. Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić, koji je predložio svoju stranačku koleginicu Draginju Vuksanović za predsjednika, ranije je kazao da će “u slučaju opozicionog dogovora, SDP povući svoju kandidaturu”

Mladen Bojanić (Foto: Printscreen/TV Vijesti)

Demokratski front (DF) je na Predsjedništvu odlučio da podrži Mladena Bojanića kao kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima.

Jedan od lidera tog saveza, Andrija Mandić, kazao je na sjednici parlamenta da je Bojanića predložila takozvana građanska opozicija.

“Opozicija u Crnoj Gori se ujedinila. Imaćemo kandidata iza kojeg će svi stati i koji će biti budući predsjednik Crne Gore”, kazao je Mandić.

On je pozvao kandidate koji su se dosad prijavili da odustanu od kandidature i da, poput DF, koji je najjači opozicioni subjekt i koji je mogao da ima stranačkog kandidata, a odustao je od kandidature, da podrže Bojanića.

“Vjerujem da ćemo naći dovoljno snage da ovu važnu istorijsku odluku i istorijsku misiju u demokratizaciji Crne Gore dovedemo do kraja”, kazao je Mandić.

Nestranačku predsjedničku kandidaturu bivšeg poslanika i poznatog ekonomiste Bojanića podržali su ranije u Demokratskoj Crnoj Gori i Građanskom pokretu URA.

Da je kandidatura Bojanića kao predstavnika opozicije izvjesna potvrđeno je i ranije nezvanično i iz Demokratskog fronta, čije je Predsjedništvo danas donijelo konačnu odluku.

U Bečićevoj i Abazovićevoj partiji su više puta isticali da “nestranački predsjednički kandidat, kojeg bi podržale sve opozicione partije, može pobijediti kandidata Demokratske partije socijalista (DPS)”.

Nezavisna kandidatura Mladena Bojanića prvi put se čula u emisiji “Načisto”, prije desetak dana, prilikom gostovanja predsjednika Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića.

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić, koji je predložio svoju stranačku koleginicu Draginju Vuksanović za predsjednika, ranije je kazao da će “u slučaju opozicionog dogovora, SDP povući svoju kandidaturu”.

“Ako u zadnji tren dođe do dogovora opozicije, mi ćemo dati ključni doprinos da taj dogovor zaživi”, kazao je ranije Krivokapić, prenose “Vijesti”.

Njega su ranije podržali i u grupi intelektualaca #Građanski.

“Mladen Bojanić je u Crnoj Gori prepoznat kao stručnjak iz oblasti ekonomije i kao politički aktivan građanin koji želi da doprinese demokratskim promjenama u zemlji, istovremeno kritički promišljajući postupke političkih organizacija u čijem je radu do sada uzimao učešće i zalažući se za veće i transparentnije uključivanje građana u procese donošenja važnih odluka“, navodi se u otvorenom pismu grupe #Građanski opoziciji.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!