Vanredno stanje: Pensilvaniji i Novoj Engleskoj prijeti novi sniježni talas, zatvorene škole i gradske kancelarije

Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenje na oluju koja će zahvatiti predio od Istočne Pensilvanije do većeg dijela Nove Engleske od utorka uveče do četvrtka ujutru, prenosi AP. Velike sniježne padavine i snažni vjetrovi mogli bi da sruše drveće koje je već oslabljeno od oluje u tom području prošle nedjelje i da unište dalekovode, dodatno izazivajući stres kod stanovnika koji već danima nemaju struju

Foto: Printscreen

Usljed još jednog olujnog sniježnog talasa koji prijeti Pensilvaniji i Novoj Engleskoj, zvaničnici su zatvorili škole i gradske kancelarije, a Pensilvanija i Nju Džerzi su proglasili vanredno stanje.

Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenje na oluju koja će zahvatiti predio od Istočne Pensilvanije do većeg dijela Nove Engleske od utorka uveče do četvrtka ujutru, prenosi AP.

Velike sniježne padavine i snažni vjetrovi mogli bi da sruše drveće koje je već oslabljeno od oluje u tom području prošle nedjelje i da unište dalekovode, dodatno izazivajući stres kod stanovnika koji već danima nemaju struju.

Radnici komunalnih službi iskoristili su toplije temperature i sunce u utorak da bi vratili struju hiljadama korisnika na sjeveroistoku.

Prema navodima policije u Vernonu, jedan od stanovnika Nju Džerzija, Robert Vinter (63), nema struje od petka i zaprijetio je da će kidnapovati jednog od zaposlenih u komunalnoj službi i da će dići centralu u vazduh. On je optužen zbog iznošenja terorističkih prijetnji, navodi agencija, prenosi “Blic”.

U nekim oblastima očekuje se više od 30 centimetara snijega, saopštila je meteorološka služba.

Na planini Pokonos u Pensilvaniji i djelovima zapadnog Masačusetsa moglo bi da napada i do 45 centimetara snijega.

U zavisnosti od putanje oluje, naselja na njenom putu mogla bi da se suoče sa teškim sniježnim padavinama, kišom ili sa mješavinom i jednog i drugog.

Departmani za transport u Filadelfiji i Bostonu napunili su kamione solju i posuli je po putevima u utorak, a neke aviokompanije su izmijenile raspored letjenja na aerodromima koji se nalaze na putanji nadolazeće oluje, kao što su aerodromi u Njuarku u Nju Džerziju, Filadelfiji, Bostonu i aerodrom Džon F. Kenedi (JFK) u Njujorku.

Kompanija Amtrak takođe je otkazala neke linije vozova danas, a u Filadelfiji će regionalne linije raditi po redu vožnje predviđenom za vikend.

Kako agencija navodi, mala utjeha je u tome što se, prema prognozi, ne očekuje da ova oluja izazove ogromne poplave kao ona prošle nedjelje od koje se neki stanovnici Nove Engleske i Nju Džerzija još oporavljaju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!