Austrija: Hrvat osumnjičen da je ubio suprugu

Žrtva je izbodena kuhinjskim nožem, kazao je portparol policije Simone Mayr-Kirchberger

Foto: Printscreen

Hrvatski državljanin (44) uhapšen je zbog sumnje da je ubio svoju suprugu (46), takođe Hrvaticu, u Bad Schallerbachu na sjeveru Austrije.

Žrtva je izbodena kuhinjskim nožem, kazao je portparol policije Simone Mayr-Kirchberger za Oe24.

Žena je navodno od prošlog decembra živjela sama u stanu u jednoj stambenoj zgradi u Bad Schallerbachu. U noći na ponedjeljak njen muž, koji inače živi u Hrvatskoj, prespavao je kod nje. No, nešto prije šest sati ujutro, susjedi su čuli plač i svađu, a potom i njen poziv upomoć, pa su odmah pozvali policiju.

Kada je policija stigla na mjesto zločina, suprug je otvorio vrata stana i bez opiranja se predao. Na ženinom tijelu bilo je nekoliko uboda, a policija je oduzela muškarcu kuhinjski nož.

Ispitivanje napadača je odgođeno jer loše priča njemački, pa će policija angažovati prevodiova, piše Jutarnji.hr. Obdukcija tek slijedi.

Austrijski mediji pišu kako je motiv ubistva bio predstojeći razvod. Naime, napadnuta žena se iz Hrvatske preselila u Austriju radi posla prije godinu dana, a suprug i njihovo dvoje djece, 18-godišnjakinja i 13-godišnjak, ostali su u Hrvatskoj.

Muškarac se nalazi u zatvoru u Welsu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!