NOVA: Mandić nije bježao iz Crne Gore, niti će, obilazio je simpatizere

“Istina o događaju kojim se insinuira bijeg u Srbiju je sljedeća: sinoć je crnogorska policija još jednom demonstrirala spremnost da rizikuje živote svojih građana, samo da bi režimu omogućila sitno manipulisanje činjenicama u dnevnopolitičke svrhe”, tvrde u Novoj srpskoj demokratiji. U reagovanju kažu da je Mandić imao za juče i danas unaprijed dogovorene partijske aktivnosti u opštini Pljevlja, u okviru kojih je prisustvao i promociji knjige člana političkog savjeta NOVA-e, Bojana Strunjaša

Foto: YouTube/Printscreen

Iz Nove srpske demokratije danas su saopštili da njihov predsjednik Andrija Mandić nije bježao iz Crne Gore već da je u okviru partijskih aktivnosti obilazio sela koja se nalazi na tromeđi Crne Gore, Srbije i Republike Srbije, i okrivili crnogorsku policiju da ga nije upozorila da seoskim putevima neće moći da se probije već će za povratak morati da koristii puteve kroz Srbiju.

“Andrija Mandić nikada nije bježao, niti će, iz Crne Gore. To je brutalna laž onih čiji se osuđeni predsjednik političkog savjeta krije u Beogradu. Sva podmetanja policije i tužilaštva kojima bi htjeli da ga ‘istjeraju’ iz Crne Gore razbiće se u paramparčad, kao i lažna optužnica za državni udar”, saopštili su iz NOVA-e, prenosi CdM.

Oni podsjećaju da je Mandić u momentu kada je saznao da je protiv njega podignuta optužnica bio u Beogradu, i da je istog trenutka avionom doletio u Podgoricu.

“Istina o događaju kojim se insinuira bijeg u Srbiju je sljedeća: sinoć je crnogorska policija još jednom demonstrirala spremnost da rizikuje živote svojih građana, samo da bi režimu omogućila sitno manipulisanje činjenicama u dnevnopolitičke svrhe”, tvrde u Novoj srpskoj demokratiji.

U reagovanju dostavljenom medijima navode da je Mandić imao za juče i danas unaprijed dogovorene partijske aktivnosti u opštini Pljevlja, u okviru kojih je prisustvao i promociji knjige člana političkog savjeta NOVA-e, Bojana Strunjaša. Nakon toga je, sa najvišim funkcionerima OO NSD Pljevlja, krenuo u seriju planiranih kućnih posjeta.

“Kao što je uobičajeno, bio je neustavno i nezakonito praćen od strane policije sa ‘bezbjedne udaljenosti’, ali to je činjenica na koju su funkcioneri Demokratskog fronta navikli i zbog koje se pretjerano ne uzbuđuju. Andrija Mandić i delegacija OO Pljevlja, na čelu sa predsjednikom Milanom Lekićem, uputili su se u udaljeno selo Poblaće, na tromeđi Crne Gore, Srbije i Republike Srpske, kod simpatizera koji mjesecima insistira da ugosti svog predsjednika. Iako su policijski službenici, koji su ih pratili, znali da je lokalni put kojim su se kretali loše očišćen i veoma opasan, kao i da, ukoliko uspiju da se probiju nizbrdo, svakako neće moći da se vrate, nisu upozorili delegaciju NSD-a na nepremostive probleme na koje će naići, rizikujući njihove živote”, kazali su u NOVA-oj.

Kako smatraju, u pozadini ovog neljudskog akta bila je njima dobro poznata činjenica da će Andrija Mandić sa saradnicima morati da se vrati drugim putem, kroz teritoriju Srbije, a da mu je zbog procesa “Državni udar” zabranjeno napuštanje Crne Gore.

“Umjesto da asistiraju svojim građanima u nevolji, oni su potrčali da dojave kolegama iz policije Srbije da zaustave vozilo kojim se Mandić sa saradnicima vraćao preko Jabuke u Pljevlja. Ovo je još jedna u moru sitnih podvala režima, kojima se želi opanjkati Demokratski front i njegovi lideri. Naravno, imaće uspjeha koliko i svi do sad. Mandić će biti u Crnoj Gori čim vozilo koje je poslato kao zamjena za automobil oštećen u nanosima snijega stigne za njega”, zaključili su u Novoj srpskoj demokratiji.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!