Pjesme Beranke Rebeke Čilović uvrštene u svjetsku antologiju ženske poezije

Rebekine tri pjesme odabrane su iz zbirke “Album za prognane” koja je objavljena u maju i koja je predstavljena u okviru Ratkovićevih večeri poezije

Rebeka Čilović (Foto: Facebook)

Za crnogorsku kulturu stiže radosna vijest – pjesme beranske pjesnikinje Rebeke Čilović uvrštene su u svjetsku antologiju ženske poezije.

U pitanju je antologija koju je objavila indijska književnica Sunita Paul, a među 160 pjesnikinja iz svih krajeva svijeta našla se i Čilovićeva – pjesnikinja sa obale Lima, piše CdM.

Osim naše 29-godišnje književnice u antologiji su se našle i pjesnikinje iz regiona – Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

“Ovo je veliki uspjeh kako za mene, tako i za ljubitelje poezije i kvaliteta koja nekad sporo, ali sigurno pronađe put do pune afirmacije”, kaže Čilovićeva za CdM.

Rebekine tri pjesme odabrane su iz zbirke “Album za prognane” koja je objavljena u maju i koja je predstavljena u okviru Ratkovićevih večeri poezije.

Čilović je srećna što je ta zbirka potvrdila sva očekivanja.

“Neću pretjerati ako kažem i da je nadmašila ista. Najviše me veseli što je zbirka našla put do ljudi koji cijene poeziju. Ona je u biti angažovana i kao takva neophodno je da komunicira sa čitaocima. Saznanje da su moje tri pjesme našle put do jedne ovako važne antologije šalje mi jasnu poruku da sam na pravom putu”, navodi sagovornica CdM-a.

Rebekine pjesme prevedene su na engleski, a uskoro će biti i na mađarski i turski jezik.

Takođe, prošle godine postala je najmlađa autorka u Antologiji crnogorskih pjesnikinja, autorke Jovanke Vukanović.

Osim “Albuma za prognane” napisala je još dvije zbirke poezije – “Sloboda u slovu” i “Zvonke smjelosti”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!