Protest mještana sela Velika zbog demarkacije: Na damo ni pedalj svoje zemlje

Izričiti stav svih mještana je da državni organi detaljno objasne novi detalji vezani za aneks koji je, po njihovom mišljenju, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović potpisao gotovo u tajnosti

Foto: YouTube/Printscreen

Mještani sela Velika, koje se nalazi blizu granice sa Kosovom, protestovali su danas zbog najnovijih zbivanja oko demarkacije granične linije između Crne Gore i Kosova.

Protestni skup je održan uz podršku predstavnika iz Murine, kao i sela Šekular, Kaludra i Brezojevica.

Sa protesta je poručeno da neće dozvoliti pomjeranje granica ni za jedan metar na štetu pomenutih područja, kao i Crne Gore.

Izričiti stav svih mještana je da državni organi detaljno objasne novi detalji vezani za aneks koji je, po njihovom mišljenju, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović potpisao gotovo u tajnosti, piše CdM.

Čelnici mjesnih zajednica Murino i Velika, Branislav Otašević i Marinko Bošković, ranije su istakli da neće pristati na ustupanje nijednog pedlja svoje teritorije, ciljajući na planinu Čakor.

Tada su poručili da nema trampe sa njihovom djedovinom i da je pitanje granice ujedno i pitanje njihovog opstanka na ovim prostorima.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!