Sastanak Markovića i Tačija: Odnosi Crne Gore i Kosova treba da budu model za Zapadni Balkan

U razgovorima sa Tačijem i predsjednikom Skupštine Kosova Kadrijem Veseljijem potvrđeni su odlični politički odnosi dviju susjednih i prijateljskih država, uz ocjenu da i Crna Gora i Kosovo imaju jasne vizije svoje budućnosti u evropskim integracijama

Foto: Vlada Crne Gore

Kosovski predsjednik Hašim Tači saopštio je danas da odnosi Crne Gore i Kosova treba i mogu da budu model za čitavi Zapadni Balkan.

Tači je danas razgovorao s crnogorskim premijerom Duškom Markovićem, koji mu je čestitao deset godina nezavisnosti Kosova, uz ocjenu da je to važan datum.

U saopštenju Vlade, navodi se da su, u razgovorima sa Tačijem i predsjednikom Skupštine Kosova Kadrijem Veseljijem, potvrđeni odlični politički odnosi dviju susjednih i prijateljskih država, uz ocjenu da i Crna Gora i Kosovo imaju jasne vizije svoje budućnosti u evropskim integracijama.

Ponovljena je, kako se navodi, porška Crne Gore evropskoj i evroatlantskoj perspektivi Kosova, prenosi rtcg.me.

“Predsjednici Tači i Veselji iskazali su posebnu zahvalnost premijeru Markoviću ukazujući na značaj prve zvanične posjete predsjednika Vlade Crne Gore Republici Kosovo. Predsjednik Tači je ocijenio da crnogorsko-kosovski odnosi treba i mogu da budu model svima u regionu Zapadnog Balkana”, navode iz Vlade.

Marković je, čestitajući najvišim zvaničnicima Kosova desetogodišnjicu nezavisnosti, još jednom apostrofirao značaj sprovođenja svih odluka u vezi sa statusom crnogorske nacionalne zajednice na Kosovu.

“U tom kontekstu premijer Marković je ukazao na sva prava koja uživaju pripadnici albanske zajednice u Crnoj Gori. Postignuta je puna saglasnost o potrebi konkretnog djelovanja dviju vlada na boljem infrastrukturnom povezivanju i na ukupnom produbljivanju ekonomskih veza”, zaključuje se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!