Otkriveni zvanični portreti bračnog para Obama, Barak se našalio na svoj račun (VIDEO)

“Želim da vam zahvalim na tome što ste tako spektakularno uhvatili ljupkost i ljepotu, šarm i privlačnost žene koju volim”, rekao je Obama

Foto: Printscreen

Bivši američki predsjednik Barack Obama našalio se na temu svojih ušiju i sijede kose i pohvalio privlačnost svoje supruge prilikom otkrivanja njihovih službenih portreta u Galeriji nacionalnih portreta Smithsonian u ponedjeljak.

Bračni par Obama izabrao je da ih ovjekovječe afroamerički umjetnici Kehinde Wileya i Amy Sherald, a njihovi portreti će biti dodati zbirci predsjedničkih portreta u Nacionalnoj galeriji portreta.

“Želim da vam zahvalim na tome što ste tako spektakularno uhvatili ljupkost i ljepotu, šarm i privlačnost žene koju volim”, rekao je Obama, prenosi Dnevnik.hr.

“Pokušao sam da pregovaram, da se manje vide moje sijede, ali Kehindeov umjetnički integritet nije mu dopustio da mi udovolji”, kazao je Obama.

A potom se i našalio: “I na kraju, pokušao sam da pregovaram za manje uši”.

Michelle Obama je rekla da se nada da će portret uticati na mlade Afroamerikanke u godinama koje slijede.

“Pogledaće sliku i vidjeti nekoga poput njih da visi na zidu ove velike američke institucije. Znam kakav će to veliki uticaj imati na njih, jer sam i sama bila takva mlada djevojka”, rekla je ona.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!