Americi prijeti nova oluja, zatvorene škole, otkazani letovi

Gradski zvaničnici saopštili su vijesti o zatvaranju škola u Čikagu, Detroitu i Milvokiju zbog vremenskih neprilika, navodi britanska agencija. Očekuje se da će ledene temperature pasti na 18 stepeni Celzijusovih ispod nule u mnogim predjelima tog regiona, a zvaničnici su upozorili na lošu preglednost na putevima

Središnjim djelovima Amerike prijeti velika oluja koja sa sobom nosi sniježne padavine. U pojedinim područjima zatvorene škole, a na stotine letova je otkazano.

Zimska oluja kreće se preko Velikih jezera, u gornjoj srednjeistočnoj regiji Sjeverne Amerike, stvarajući na nekim mjestima sniježni pokrivač do 30 centimetara, prenosi AP. Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenja na vremenske neprilike. kao i uputstva za ponašanje u takvim uslovima.

Oluja je danas zahvatila Čikago i Milvoki sa temperaturama ispod nule, a proteže se od Montane, sa zapada, preko Dakote i djelova Minesote, Viskonsina i Ilinosa do Mičigena na dalekom istoku, prenio je Rojters.

Procjenjuje se da bi sniježni pokrivač mogao u nekim predjelima da nanese i do 36 centimetara snijega. U Čikagu je jutros sniježni pokrivač bio debljine oko 30 centimetara, a prema meteorolozima, padavine se očekuju i tokom vikenda.

“Grad je spreman za ovo. Međutim, nemojte da se prevarite, ovo su ogromne sniježne padavine, veće nego što smo vidjeli mnogih zima”, izjavio je u četvrtak gradonačelnik Čikaga na konferenciji za novinare.

Gradski zvaničnici saopštili su vijesti o zatvaranju škola u Čikagu, Detroitu i Milvokiju zbog vremenskih neprilika, navodi britanska agencija.

Očekuje se da će ledene temperature pasti na 18 stepeni Celzijusovih ispod nule u mnogim predjelima tog regiona, a zvaničnici su upozorili na lošu preglednost na putevima.

Aerodromi Ohare i Međunarodni aerodrom Midvej u Čikagu otkazali su, kako navodi britanska agencija, više od 200 letova u četvrtak prije naleta oluje, a nekoliko avio-linija je takođe odložilo ili otkazalo svoje letove, piše B92.net.

AP prenosi da su Amerikan, Junajted i Sautvest erlajnz upozorile putnike da očekuju dodatna otkazivanja letova u i iz Minesote, Mičigena, Viskonsina, Ilinoisa, Indijane i Ohaja.

U nesrećama usljed oluja u SAD ove nedjelje je poginulo nekoliko ljudi na Srednjem zapadu, među kojima šestoro u Ajovi, dvoje u Misuriju i jedna osoba u Montani, izvijestili su lokalni mediji u tim saveznim državama.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!