Ambasada SAD u BiH uručila zahvalnice za pomoć u hapšenju i izručenju Mirsada Kandića

Iz Ambasade SAD u BiH je saopšteno da su zvaničnici i službenici koji su dobili priznanja zaposleni u Ministarstvu inostranih poslova BiH, Graničnoj policiji, Tužilaštvu BiH, Službi za odnose sa strancima i Agenciji za istrage i zaštitu BiH

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu (Foto: Facebook)

Otpravnik poslova Ambasade SAD u BiH Pol Horovic (Paul Horowitz) i rezidentni predstavnik FBI Džon Bivona (John) uručili su danas zahvalnice direktora FBI službenicima i zvaničnicima bezbjednosnih i agencija za sprovođenje zakona u BiH, kao priznanje za njihov doprinos i pomoć u uspješnom hapšenju i izručenju Mirsada Kandića.

Kandić (36) iz Peći, kojeg su SAD godinama tražila zbog povezanosti sa terorističkim aktivnostima, izručen je iz BiH nakon što je u junu prošle godine uhapšen u Sarajevu.

Iz Ambasade SAD u BiH je saopšteno da su zvaničnici i službenici koji su dobili priznanja zaposleni u Ministarstvu inostranih poslova BiH, Graničnoj policiji, Tužilaštvu BiH, Službi za odnose sa strancima i Agenciji za istrage i zaštitu BiH.

Horovic je u obraćanju pohvalno govorio o bezbjednosnim agencijama i institucijama nadležnim za sprovođenje zakona zbog njihove odlične međusobne saradnje i koordinacije, kao i saradnje s Vladom SAD.

On je istakao da borba protiv terorizma može biti uspješna samo uz zajednički rad, prenosi Avaz.ba.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!