Incident na sirijskom mirovnom kongresu u Sočiju: Delegati prekinuli Lavrova tokom govora (VIDEO)

Oni su ustali i optužili zvaničnu Moskvu za ubistva civila u njenim vazdušnim napadima u Siriji. Drugi delegati na konferenciji u Sočiju potom su ustali i počeli da uzvikuju u znak podrške Rusiji

Foto: Printscreen

Govor ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova na sirijskom mirovnom kongresu u Sočiju prekinuli su neki delegati.

Oni su ustali i optužili zvaničnu Moskvu za ubistva civila u njenim vazdušnim napadima u Siriji, piše Tanjug.

Incident je, kako javlja Rojters, prenijela ruska državna televizija, a na snimku se vide dvojica pripadnika obezbjeđenja kako prilaze muškarcu u publici i pokazuju mu da treba da sjedne i smiri se.

Drugi delegati na konferenciji u Sočiju potom su ustali i počeli da uzvikuju u znak podrške Rusiji, rekao je Rojtersov sagovornik koji je bio prisutan u sali. 

Foto: Printscreen

Lavrov je delegate zamolio da mu dozvole da završi govor, navodeći da će i oni imati svoje vrijeme za riječ u toku dana, navodi britanska agencija, prenose “Vijesti”.

Kako prenosi Tass, Lavrov je poručio da je zvanična Moskva zahvalna Teheranu, Ankari i Ujedinjenim nacijama za njihove napore da pripreme Kongres o sirijskom nacionalnom dijalogu u Sočiju. 

“Volio bih da izrazim iskrenu zahvalnost našim kolegama u Iranu, Turskoj i Ujedinjenim nacijama na zajedničkom radu u pripremi ovog kongresa”, rekao je Lavrov na ceremoniji otvaranja Kongresa. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!