Đeljošaj: Spremni smo da pregovaramo sa DPS-om o formiranju vlasti u Tuzima, ali hoćemo političke funkcije

Đeljošaj je rekao da ne može prognozirati kada bi se mogli desiti razgovori između DPS-a i AA, jer su to ujedno i subjekti koji imaju najveću odgovornost, pošto su osvojili dvije trećine odbornika u Skupštini Tuzi

Tuzi (Foto: Portal Revije Fokus)

Albanska alternativa (AA) je spremna da pregovara sa DPS-om o formiranju vlasti u Tuzima, ali ima i svoje uslove, tvrdi za CdM potpredsjednik AA Nik Đeljošaj.

Kaže da AA ima zahtjeve za političkim funkcijama u Opštini Tuzi, shodno rezultatima na izborima.

“Ništa manje, a ni više od toga, kako bi pratili i garantovali realizaciju političkih i razvojnih projekata”, navodi Đeljošaj.

Dodaje da je poznata činjenica da je AA partija koja ima najspremnije kadrove kako za političke, tako i za profesionalne funkcije.

“Spekulacije o funkcijama koje tražimo neću komentarisati, koalicije se ne sklapaju preko medija, nego za stolom sa javnim koalicionim sporazumom”, jasan je on.

Kaže da ne može prognozirati kada bi se mogli desiti razgovori između DPS-a i AA, jer su to ujedno i subjekti koji imaju najveću odgovornost, pošto su osvojili dvije trećine odbornika u Skupštini Tuzi, piše CdM.

 “Ako se dogovorimo, na DPS-u je da odluči da li će ustupiti svoj dio vlasti ostalim malim partijama. Imamo sa DPS koaliciju na državnom nivou i naravno da postoji obostrana želja da sarađujemo i na lokalnom nivou. Moram naglasiti da smo veoma zadovoljni jer smo riješili pitanje statusa opštine Tuzi usvajanjem zakona u Skupštini Crne Gore. Istim zakonom je definisana i teritorija opštine Tuzi, ali i rokovi i procedure za podjelom imovine. Ništa spektakularno i ništa drugačije od ostalih novoformiranih opština”, jasan je Đeljošaj.

On navodi da su mediji skoro dva mjeseca sklapali razne koalicije i podijelili funkcije, ali napominje da je AA ozbiljan politički subjekt i nijesu se oglašavali niti licitirali.

“Kada bude zvaničnih susreta i dogovora, obavjestićemo javnost”, kaže on.

U Demokratskoj partiji socijalista vjeruju da će uskoro sjesti za sto i da će dogovoriti formiranje vlasti.

Član Predsjedništva DPS-a Halil Duković za CdM kaže da su blizu dogovora.

“Treba da istaknemo skromnost i završimo posao. Albanska alternativa se odazvala pozivu za razgovore i drago nam je zbog toga. Svi moramo malo da popustimo kako bi došli do rezultata kojim ćemo svi biti zadovoljni. Mislim da DPS najviše popušta, i treba tako, ali i drugi moraju da razumiju taj koncept. Mislim da ćemo do kraja sedmice sve dogovoriti i tako završiti ovo i formirati vlast u Tuzima”, poručio je Duković.

DPS je u Tuzima osvojio 14 mandata, a Albanska alternativa sedam. DPS pregovore o formiranju vlasti u Tuzima vodi sa BS koja ima tri, DUA (dva), i SD (jedan mandat).

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!