Jezivi snimak: Pacovi preplavili ulice Pariza, građani bijesni (VIDEO)

Portparol kompanije za deratizaciju Stefan Bras rekao je da napori gradskih vlasti neće uroditi plodom bez usvajanja zakona o redovnim inspekcijama zgrada i visokim kaznama za bacanje smeća

Foto: Printscreen

Gradski zvaničnici u Parizu našli su se pod pritiskom javnosti zbog velikog broja pacova koji su ovih dana preplavili ulice francuske prijestonice.

Snimak francuskog lista “Parizijen”, na kojem se vidi kako stotine pacova preturaju po kontrejnerima u Parizu, pojačao je pritisak na gradske vlasti i ekipe za deratizaciju da krenu u akciju.

Gradska skupština je pojačala mjere u borbi za suzbijanje pacova, čiji se broj na gradskim ulicama drastično povećao u posljednje dvije godine.

Portparol kompanije za deratizaciju Stefan Bras rekao je da napori gradskih vlasti neće uroditi plodom bez usvajanja zakona o redovnim inspekcijama zgrada i visokim kaznama za bacanje smeća.

Kišni dani, u kombinaciji sa toplom zimom i neobično velikim brojem gradilišta u Parizu, povećali su broj pacova na ulicama, kazao je Bras, prenosi N1.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH