Anđeo smrti: Medicinska sestra ubila 60 djece i osuđena na 159 godina zatvora, ali bi uskoro mogla da bude na slobodi (VIDEO)

Vjeruje se da je tokom osamdesetih Dženin Džons, poznata pod nadimkom “Anđeo smrti”, ubila oko 60 djece dok je radila kao stručna pedijatrijska medicinska sestra. Od aprila 1981. do juna 1982. godine, Džons je bila zaposlena na odeljenju intenzivne njege Okružne bolnice Beksar u San Antoniju, u Teksasu. U tom periodu 47 djece je umrlo u u bolnici, a za negu njih 37 direktno je bila zadužena Džons

Dženin Džons (Foto: Printscreen)

Dženin Džons (66), bivša medicinska sestra osuđena na 159 godina zatvora zbog ubistva nekoliko desetina dece u Teksasu, mogla bi uskoro d abude puštena na slobodu! Iz zatvora bi mogla da išeta zbog dobrog vladanja, a tužioci pokušavaju da to spriječe novim optužnicama. piše Srbijadanas.com.

Vjeruje se da je tokom osamdesetih Dženin Džons, poznata pod nadimkom “Anđeo smrti”, ubila oko 60 djece dok je radila kao stručna pedijatrijska medicinska sestra. Od aprila 1981. do juna 1982. godine, Džons je bila zaposlena na odeljenju intenzivne njege Okružne bolnice Beksar u San Antoniju, u Teksasu. U tom periodu 47 djece je umrlo u u bolnici, a za negu njih 37 direktno je bila zadužena Džons.

Epidemija misterioznih smrti privukla je pažnju, navodeći njene kolege da njenu smjenu prozovu “smjena smrti”. Deset puta veća šansa je bila da će djeca na odjeljenju intenzivne njege preminuti u periodu od 15 do 23 sata, kada je ona radila, nego u bilo koje drugo doba. Ali iako su misteriozne smrti pobudile sumnje u bolnici, nije bilo konkretnog dokaza o bilo kakvom prestupu.

I dok je bolnica prolazila kroz povećan publicitet koji je uslijedio, uprava se radije odlučila na otpuštanje svih medicinskih sestara, umjesto da izdvoji samo Džons. Ona je otišla sa odličnim preporukama i njena profesionalna reputacija ostala je neukaljana. Dobila je novi posao u pedijatrijskoj klinici u Kervilu, u Teksasu, ali veo misterioznih smrti pratio ju je i dalje, jer se više djece odjednom razboljelo nakon što je dobilo rutinske vakcine.

Dženin Džons (Foto: Printscreen)

Jednog dana 1982. godine, Čelsi MekKlenan, nešto više od godinu dana stara djevojčica, stigla je u lokalnu kliniku zbog rutinske vakcinacije. Umjesto vakcine, Dženin Džons joj je dala tri injekcije sukciniholina, relaksanta za mišiće, koji joj je zaustavio srce. Ova smrt je pokrenula novu istragu i Džons je konačno osuđena na 99 godina zatvora zbog ubistva jednogodišnje Čelsi.

Nedugo po osudi, podignuta je optužnica za ozljeđivanje drugog djeteta. U pitanju je bio Ronaldo Santos, kome je dala ogromne doze heparina, koji razređuje krv, što je prouzrokovalo obilno krvarenje. I za to je proglašena krivom i osuđena na još 60 godina, uz već izrečenih 99 godina.

Uprkos tim kaznama, ove godine planirano je oslobađanje Džons zbog teksaškog Zakona o obaveznom puštanju na slobodu koji dozvoljava da zatvorenici zbog dobrog vladanja budu pušteni ranije.

Teksaški tužioci, međutim, odlučni su da ne dozvole to. Džons je sada optužena i za ubistvo dječaka Džošue Sojera 1981. godine, kao i za ubistvo Rouzmeri Vege, dvogodišnjakinje sa urođenim srčanim manama, preminuloj zbog zastoja srca nedugo pošto joj je Džons ubrizgala injekciju.

Po oslobađanju iz zatvora, “Anđeo smrti” će biti prebačen u pritvor u kojem će čekati na suđenje po novim optužbama. Ukoliko Džons bude ponovo osuđena, više joj ni zakoni o obaveznom puštanju na slobodu neće biti od pomoći.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!