SAD oduzimaju državljanstvo Esu Raziću iz Bosne, sumnjiče ga za ubistvo troje ljudi

Američke vlasti navode da je 51-godišnji Razić ubio ranjenog ratnog zarobljenika i još dvoje 90-ih godina, ali da je skrivao svoju nasilnu prošlost kada se prijavio za izbjeglički status prije 20 godina

Foto: Printscreen

Američke savezne vlasti saopštile su danas da je Eso Razić, za kojeg se sumnja da je ubio troje ljudi tokom borbi u ratu u Bosni i Hercegovini, dao lažne podatke kako bi ušao u SAD kao izbjeglica i da je tiho rukovodio špediterskom kompanijom u Ajovi.

Ministarstvo pravde danas je podnijelo dokumenta za oduzimanje državljanstva osumnjičenom, koje bi otvorilo put imigracijskim vlastima da ga deportuju.

Američke vlasti navode da je 51-godišnji Razić ubio ranjenog ratnog zarobljenika i još dvoje 90-ih godina, ali da je skrivao svoju nasilnu prošlost kada se prijavio za izbjeglički status prije 20 godina.

Eso je u formularu za odobrenje izbjegličkog statusa naveo da je izgubio kuću i da je bio premlaćivan u zarobljeničkom logoru, piše “Avaz”

Nije jasno kako su ga vlasti otkrile. On nije bio odmah dostupan radi komentara, a u sudskim spisima nije mu naveden advokat, prenosi AP.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!