Postala je majka u 60. godini, muž htio da je ostavi, ali se nije predala: Evo kako danas živi Atifa Nokić (VIDEO)

“Presrećna sam. Ovo dijete nam je dalo novu snagu i unijelo radost u naše živote, pa zbog nje ne razmišljamo o bolestima i drugim problemima. Smije se, naučila je i da šalje poljupce, pa kad mi pošalje jedan, srce mi zaigra i shvatim da je moja Alina bila vrijedna svih muka i problema kroz koje smo Šerif i ja prošli”, priča Atifa

Foto: Printscreen

Jedna od žena koja je obilježila godinu za nama sigurno je i Novopazarka Atifa Ljajić, koja je u 60. godini prvi put postala majka, rodivši ćerku Alinu poslije četiri vantjelesne oplodnje.

Njenu ljetošnju sreću zamalo su pokvarili najave muža Šerifa (69) da će je ostaviti i da neće djevojčicu priznati kao svoju, ali se on ubrzo predomislio, pa ovaj bračni par sada zajedno brine o djevojčici koja odlično napreduje i polovinom decembra je napunila šest mjeseci, piše “Blic”.

“Presrećna sam. Ovo dijete nam je dalo novu snagu i unijelo radost u naše živote, pa zbog nje ne razmišljamo o bolestima i drugim problemima. Smije se, naučila je i da šalje poljupce, pa kad mi pošalje jedan, srce mi zaigra i shvatim da je moja Alina bila vrijedna svih muka i problema kroz koje smo Šerif i ja prošli”, priča Atifa, uz širok osmjeh na licu, ne ispuštajući djevojčicu iz naručja.

Iako joj se ispunila najveća želja, u životu druge najstarije porodilje u Srbiji i njenog muža je malo toga idealno. Njih dvoje žive u iznajmljenom kućerku starom nekoliko decenija, a osim ljubavi, maloj Alini mnogo toga nedostaje.

“Osim jednokratne pomoći Novog Pazara, nekoliko donacija humanih ljudi i organizacija, izostala je pomoć države i institucija. Nismo ostvarili pravo na dječiji dodatak, a meni je ukinuta socijalna pomoć koju sam primao. Za kiriju treba 130 eura, a gdje su ostali troškovi? To jedva pokrije Atifino primanje sa Zavoda. Ipak, borićemo se, ovom djetetu smo potrebni”, ne očajava Šerif, i pored toga što ima ozbiljnih srčanih problema.

Dok hrani Alinu, Atifa se jada kako za 32 godine radnog staža, bez ijednog dana bolovanja ili odsustva sa posla, nije uspjela da zaradi za izgradnju ili kupovinu krova nad glavom.

“To mi je sada prioritet i molim dobre ljude da nam pomognu, da ostavim Alini neku kućicu ili stan da se ne povlači po iznajmljenim stanovima, da se ne pati kao ja”, dodaje Atifa.

I pored svih tih muka, ali i osuda pojedinaca koji smatraju da je majčinstvo u tim godinama i u takvoj materijalnoj situaciji neodgovorno, Atifa kaže da se niti jednom nije pokajala, pa zato savjetuje i druge žene koje se bore za potomstvo da ne odustaju.

“Ima raznih komentara, ali se ja ne obazirem. Bog je moju želju uslišio, on je htio da budem majka i, eto, ostvarilo se. Zato svim ženama savjetujem da se ne predaju. Sve se isplati kada u naručje uzmu svoje čedo. Neka slijede moj primjer”, poručuje ova hrabra majka.

Prije nego je u petom pokušaju vantjelesne oplodnje ostala u drugom stanju, Atifa je imala četiri neuspješna pokušaja da na taj način zatrudni. Koliko je velika bila njena želja da postane majka, govori i podatak da je za finansiranje vantjelesne oplodnje podigla kredit koji je otplatila tek prije par mjeseci. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!